Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. 47 de ani de la inaugurarea primului mall din municipiu. Care a fost acesta (galerie foto+video)

ro

30 Jun, 2020 00:00 2857 Marime text

  • La 1 iulie 1973 a fost inaugurat primul magazin, tip mall de astăzi, din municipiul  Constanța.

  • Mersul la cumparaturi poate fi privit ca recompensa pentru un efort pe care il depunem sau o modalitate rapida de a te elibera de stresul cotidian.

 
Inițial, clădirea avea o suprafață comercială 12.500 metri pătrați, iar după restaurare aceasta a fost extinsă la 18,800 metri pătrați.
 
Dacă inițial era doar o clădire de 12.500 metri pătrați, acum, s-a transformat într-un complex comercial unic care găzduiește branduri de renume și spații captivante pentru petrecerea timpului liber oferindu-vă de fiecare dată o experiență nouă.
 
Cu toate că mersul la cumpărături nu este tipul convențional de terapie, ea are efecte emoționale pozitive asupra indivizilor, prin urmare shoppingul a devenit o activitate la care te gândești lesne că ar putea să-ți schimbe dispoziția. Oamenii au tendința de a face cumpărături în momente importante din viața lor, care de multe ori fac tranziția de la un statut la altul. De exemplu, oamenii merg mai des la magazine înainte de a se căsători sau înainte de a avea un copil.
 
 Procesul de cumpărături, achizițiile și pregătirea pentru această nouă etapă de viață, permit un control mai mare asupra situației, care, la rândul său, ușurează anxietatea. Adesea, aceste tipuri de achiziții sunt mai mari decât necesitatea reală a produsului.
 
De multe ori, mersul la cumpărături eliberează de stres și anxietate, îmbunătatește contactele sociale și aduce un sentiment de control asupra propriei vieți. Mersul la cumpărături poate fi privit ca recompensă pentru un efort pe care îl depunem sau o modalitate rapidă de a te elibera de stresul cotidian.
 
Anul trecut pe data de 19 iulie, la etajul II al Tomis Mall, în cea mai mare galerie particulară a Constanței, fondatorii celebrei formații PHOENIX, Nicu Covaci și Valeriu Sepi, își expun lucrările plastice în cadrul unei expoziții.

Se vor alătura cu lucrări invitații Dorin Barbu, Marieta Besu, Aurel Bulacu, Răzvan Constantin Caratănase (Zuzu), Mariana Constantinescu, Răzvan Dragoș, Gheorghe Caruțiu, Mircia Dumitrescu, Gheorghe Fărcășiu, Emil Fronescu, Gavril Kovacs, Leonard Lepădatu, Ionescu Ovidiu, Eugen Raportoru, Anastasia Stoiciu, Florin Stoiciu, Monica Stoian, Cristian Tarbă, Ion Tițoiu.

În cariera absolventului de Arte Nicu Covaci, vernisajul de astăzi constituie o premieră națională, fiind prima sa expoziție personală.



De cinci ani manager al Art Gallery, Dorin George Barbu (62 ani), dublu licențiat al Facultății de mecanică (Politehnica Timișoara), dar și al Facultății de arte (Universitatea „Ovidius”), face parte din categoria acelor dobrogeni frumoși care se încrâncenează să demonstreze că la Constanța cultura chiar nu este în colaps și că merită atenția întregii comunități, dar mai ales a autorităților.

De la înființare, Art Gallery a găzduit circa 50 de expoziții cu artiști profesioniști din țară și din străinătate, iar prin colaborarea cu prof. univ. dr. Florin Stoiciu va fi adus un suflu nou în viața culturală a urbei de la malul mării, care suferă din cauza penuriei de spații „de exprimare” artistică, în plan contemporan.

 

 
Sursa video: Youtube/ Tomis Mall
 
Sursa foto: Facebook/ Tomis Mall , tomis.ro
 
 
Citește și:
 
Constanța. 43 de ani de la inaugurarea magazinului Tomis. Vă amintiți cum era?
 

LIVE TEXT Fondatorii formației Phoenix, Nicu Covaci și Valeriu Sepi, își expun lucrările la Galeria Tomis Mall Constanța (galerie foto+video)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii