Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța 3.000 de lalele în parcul Tăbăcărie

ro

11 Dec, 2020 09:58 1959 Marime text

 
  • 3.000 de lalele din specii variate, vor oferi vizitatorilor parcului Tăbăcărie un adevărat spectacol de culoare.
 
Decorul peisagistic din Țara Piticilor - parcul Tăbăcărie s-a îmbogățit în această săptămână cu 3.000 de lalele din specii variate, care vor oferi vizitatorilor parcului, începând de primăvara viitoare, un adevărat spectacol de culoare. Bulbii de lalele, care au fost dispuși în cercuri concentrice în jurul bradului plantat în luna noiembrie de către Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, fac parte din speciile Red Baby Doll, Verona, Royal Acres, Prince of Marvel, Shell, Monsella, Akebono, Alicante, Blue Wow, Chandelier, Columbus, Dance Line, Double You, Double Red/Yellow, Frejus, Glamour Unique, Globe, Granda, Gudoshnik Double, Icoon, Justina, Miranda, Negrita Double, Rood Witte Rand, Sundowner, Violet Prana, Vogue, White Mountain, White Valley,  Dubbel Blauw Crispa, Golden Stone, Pink Sunrise, Tub Dark Eyes.
 
Lalelele, pe lângă frumusețea lor, au și avantajul că sunt plante perene, astfel că vizitatorii celui mai îndrăgit parc de distracție din municipiu se vor putea bucura multe primăveri de eleganța acestor flori. Amintim faptul că RAEDPP Constanța a renunțat la plantarea de flori anuale și bienale și a încheiat un contract pentru plante perene, pentru a nu mai fi nevoie de investiții anuale în amenajarea peisagistică.
 
De asemenea, plantele din Țara Piticilor care necesită depozitarea pe timpul iernii au fost mutate în locuri speciale, pentru a fi protejate de îngheț, urmând a fi replantate în primăvară, transmite RAEDPP.
 
Sursă foto: RAEDPP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hmm 11 Dec, 2020 15:04 Panselute nu mai aveau?