Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Naţional pentru Modernizarea României a lansat Filiala de la Constanța. Cine face parte din conducere. Ce are CNMR în proiect

ro

15 Apr, 2018 03:12 3771 Marime text
Ieri a avut loc evenimentul de lansare a filialei CNMR Constanţa, cu participarea preşedintelui CNMR, Alexandru Cumpanaşu, a vicepreşedinţilor Mihaela Olaru şi Eduard Dumitraşcu, a secretarului general, Simona-Gabriela Baltag şi a preşedintelui CNMR Bucureşti, Paul Milodin, scrie Agerpres.
 


Conducerea noii structuri este asigurată de Laurenţiu Costache în calitate de preşedinte şi trei vicepreşedinţi: Sorin Mănăilă, Marius Apetroaie şi Narcis Gaidargiu.


Pâna la finalul anului, CNMR îşi propune lansarea de filiale în toate judeţele ţarii în vederea întaririi capacitaţii administrative, acestea având rolul de a furniza expertiza şi sprijin autoritaţilor publice locale în implementarea proiectelor comune de modernizare şi dezvoltare a comunitaţilor, dar totodata de a monitoriza şi corecta masurile luate de instituţiile publice locale atunci când acestea nu reflecta dorinţele cetaţenilor comunitaţilor.
 
Evenimentul s-a bucurat de un public de înalta prestanţa ce a ridicat mai multe probleme ce urmeaza a fi propuse spre soluţionare în cadrul grupurilor de lucru tematice constituite între CNMR şi reprezentanţii administraţiei publice centrale, dintre care amintim: modificarea legii adopţiei care presupune o procedura greoaie şi aproape imposibila şi din cauza careia sute de copii sunt privaţi de o familie, legislaţia în domeniul ajutoarelor sociale care permite acordarea acestora pentru cei care refuza sa munceasca din motive neîntemeiate, legislaţia în domeniul achiziţiilor publice care din cauza duratei lungi de soluţionare a contestaţiilor blocheaza investiţiile şi desfaşurarea unor proiecte din fonduri europene etc.

Proiecte navale și portuare

Potrivit Agerpres, preşedintele Consiliului Naţional pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănaşu, a propus, sâmbătă, la Constanţa, constituirea unui grup de lucru interministerial, împreună cu Ministerul Transporturilor, pentru definirea unei strategii navale naţionale, pentru valorificarea intereselor maritime şi fluviale ale României.
 
Cumpănaşu a declarat, la finalul conferinţei de constituire filialei judeţene Constanţa a CNMR, că apreciază ca fiind de mare valoare şi importanţă strategică şi economică opiniile formulate în legătură cu interesele maritime şi fluviale ale României şi propune constituirea unui grup de lucru interministerial pentru stabilirea unei strategii naţionale în domeniul transporturilor navale.

Coordonator al grupului de lucru interministerial pentru politici navale, Ion Custură, expert maritim

Sursa foto: Evz.ro+Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii