Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii își alege astăzi președintele și vicepreședintele

ro

10 Dec, 2019 09:45 1484 Marime text
Astăzi, la ora 11.00, este ședință la Consiliul Superior al Magistraturii.

Pe ordinea de zi sunt două puncte:
Punctul 1 - Raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2019
 
Punctul 2 - Alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii

Potrivit Constituţiei şi Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul Superior al Magistraturii este condus de un preşedinte și un vicepreședinte, dar care fac parte din secţii diferite.

Aceștia  ocupă funcțiile pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.
 
În prezent, Consiliul Superior al Magistraturii este format din judecătorii: Simona Camelia Marcu şi Mariana Ghena - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Lia Savonea - Curtea de Apel Bucureşti, Nicoleta Margareta Ţînţ - Curtea de Apel Braşov, Andrea Annamaria Chiş - Curtea de Apel Cluj, Gabriela Baltag - Tribunalul Neamţ, Evelina Mirela Oprina - Tribunalul Ilfov, Mihai Andrei Bălan - Judecătoria Timişoara şi Mihai Bogdan Mateescu - Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

„Nu este prima dată. Și în urmă cu 10 ani - 11 au fost poziții critice. Apoi CSM și-a revenit. Acum iată, am avut un raport care a marcat critici. Aștept de la noua conducere și de la toți membrii să privim altfel obiectivele MCV și să luăm în serios ce este de rezolvat, problemele care țin de resursele umane, de specializare, de integritate, de transparență. Toate trebuie luate în calcul. Dacă realizăm aceste obiective în anul care vine, fără îndoială, raportul va suna altfel la anul”, a declarat Cătălin Predoiu, la sediul CSM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii