Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa caută firmă pentru demolarea fostei biblioteci judeţene din Coiciu

ro

07 Sep, 2017 00:00 2145 Marime text
Administraţia judeţeană cumpără lucrări de execuţie a obiectivului „Demolare imobil din strada Izvor nr. 23 Constanţa“. Este vorba despre sediul fostei biblioteci judeţene din Coiciu.
 
La atribuirea contractului pot participa toţi operatorii economici interesaţi, indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP. Condiţii contractuale: durata de execuţie a lucrărilor - maximum 49 de zile calendaristice de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.
Condiţii de adjudecare: preţul cel mai scăzut. Oferta declarată câştigătoare este cea cu preţul cel mai scăzut, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor minime solicitate prin caietul de sarcini şi documentaţia tehnică de execuţie. Termenul-limită de depunere a ofertelor:15.09.2017.
 
Operatorii economici interesaţi vor transmite ofertele la Registratura CJC cu scrisoare de înaintare. Pentru lucrări conexe organizări de şantier este prevăzută suma de 1.701 lei fără TVA. Decontarea acestei sume se va face având la bază documente justificative, aşa cum s-a solicitat în caietul de sarcini. În cazul în care un ofertant are posibilitatea de a folosi în alt scop molozul rezultat din demolare, va prezenta o declaraţie pe proprie răspundere, valoarea ofertei diminuându-se cu contravaloarea acestei taxe, respectiv 102.608,00 de lei fără TVA.
Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 355.205.91 lei. Clădirea fostei biblioteci judeţene din cartierul Coiciu se află în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa din vara anului 2015, când CJC a ridicat dreptul de administrare al Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“ asupra obiectivului de pe strada Izvor nr. 23, în urma unei hotărâri. Clădirea fiind într-o stare avansată de degradare, CJC a cerut o expertiză tehnică ce s-a încheiat în decembrie 2015, în urma raportului expertizei realizate de firma Ecoterra Proiect, soluţia oferită fiind demolarea şi ridicarea unui nou imobil în loc, existând riscul de prăbuşire, după cum a explicat preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu. 

Anul trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat, prin hotărârea 69/9.03.2016, desfiinţarea prin demolare a clădirii Filiala nr. 1, strada Izvor nr. 23. În cel mai scurt timp, se va identifica o soluţie în vedere construirii unei noi clădiri cu regim S+P+2E, conform reglementărilor urbanistice din zonă. Noua clădire va deservi arhiva CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii