Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a 33 de farmacii de către Help Net. 12 sunt din județul Constanța

ro

29 Oct, 2019 12:03 1226 Marime text
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Help Net Farma SA a 33 de farmacii deținute de Tinos Farm SRL și Flora Farm SRL, respectiv de Proxi-Pharm SRL.

Help Net, membră a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate, operând un lanț farmaceutic extins la nivelul țării. În România, Grupul Phoenix este prezent și pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA.

Companiile Tinos Farm și Flora Farm îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice, prin magazine specializate. Cele 16 farmacii, deţinute Tinos Farm și Flora Farm şi preluate de HelpNet, se află în municipiul București și în județul Ilfov .

Proxi-Pharm SRL are, de asemenea, ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul a produselor farmaceutice, prin magazine specializate. Help Net a preluat de la Proxi Pharm cele 17 farmacii deţinute în judeţul Constanţa (12 în oraşul Constanța, 2 la Techirghiol, una la Năvodari, una la Negru Vodă și una în Satul Moviliţa, Comuna Topraisar).

În urma evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste tranzacţii nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii