Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul judeţean Nicolae Fronescu, condus pe ultimul drum Nicuşor Constantinescu s-a recules la căpătâiul fostului său coleg (galerie foto)

ro

31 Jul, 2015 00:00 4178 Marime text
Sala „Remus Opreanu“ a Casei Albe din Constanţa a devenit, ieri, locul unde consilierii judeţeni, foştii colegi de la Direcţia Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul RAEDPP Constanţa, rudele şi prietenii au venit să-şi ia rămas bun de la Nicolae Fronescu, care, pe data de 28 iulie, şi-a pus capăt zilelor, aruncându-se în gol de la etajul zece al unui bloc.
 
Sicriul cu trupul neînsufleţit al celui care a fost Nicolae Fronescu a fost aşezat în centrul sălii „Remus Opreanu“, fiind vegheat de doi jandarmi în uniforme albe. Lângă sicriu au fost aşezate o poză a fostului consilier judeţean şi lumânări aprinse în memoria sa. Zeci de foşti colegi au venit să îşi ia rămas-bun de la Nicolae Fronescu.
 
Printre cei care prezenţi la funeralii s-au numărat: vicepreședinții CJC, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, consilierii județeni Ecaterina Prodan, George Măndilă, Atanasie Teodorescu, parlamentarul Radu Babuș, prefectul Ion Constantin și subprefectul
Levent Accoium, primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, fostul consilier judeţean Paul Bocănete, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, directorul RATC, Ovidiu Tănase, şi fostul prefect Radu Volcinschi. Consilierul PSD Ecaterina Prodan ne-a declarat că îl cunoaște pe Nicolae Fronescu de 15 ani ani.
„La ultima ședință de Consiliu, i-am zis că arată bine, deoarece slăbise și părea mai suplu. Am și glumit cu el. L-am întrebat dacă și-a găsit o iubită tânără. A zâmbit trist“, povesteşte aceasta. Subprefectul judeţului Constanţa Levent Accoium este și el profund îndurerat de această pierdere. „Nu l-am cunoscut atât de bine pe Nicolae Fronescu, dar este o mare pierdere atât pentru familie, cât și pentru CJC“, a precizat Levent Accoium. De la priveghi nu a lipsit nici preşedintele CJC, Nicușor Daniel Constantinescu, care a aşteptat la intrarea în clădire sicriul cu trupul neînsufleţit al celui care i-a fost coleg şi prieten. Nicușor Constantinescu s-a recules câteva minute lângă sicriul în care se afla Nicolae Fronescu, refuzând să vorbească cu reprezentanţii presei. După priveghiul de la CJC, cortegiul funerar a plecat spre Biserica „Sfântul Dumitru“, din strada Dorobanți, unde a avut loc o ceremonie religioasă. Stelian Nicolae Fronescu va dormi somnul de veci la Cimitirul Municipal.

Zeci de mesaje de condoleanţe

După producerea tragicului eveniment, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, şi-a exprimat regretul cu privire la trecerea în nefiinţă a colegului şi prietenului său, Stelian Nicolae Fronescu: „Consilier judeţean PSD Stelian Nicolae Fronescu şi-a dedicat ultimii ani din viaţă comunităţii constănţene, iniţiativele sale fiind mereu în sprijinul cetăţenilor judeţului Constanţa. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“
 
„Consiliul Judeţean Constanţa deplânge tragica dispariţie a celui ce a fost Stelian Nicolae Fronescu şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Consilier judeţean în două mandate, Stelian Nicolae Fronescu a fost un exemplu de demnitate şi omenie pentru cetăţenii judeţului Constanţa şi pentru colegii săi din Consiliul Judeţean. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa.

Cum s-a produs tragedia

Consilier judeţean PSD vreme de două mandate, Nicolae Fronescu a decedat pe 28 iulie, după ce s-a aruncat de la etajul al zecelea al unui bloc din Constanţa. În cădere, corpul s-a blocat într-un copac, de unde a fost ridicat şi transportat la morgă de o echipă de intervenţie a ISU „Dobrogea“. Nicolae Stelian Fronescu era membru al Consiliului de Administraţie al RATC şi fost director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare Constanţa din cadrul RAEDPP Constanţa. Avea 48 de ani şi locuia în apropierea clădirii de la etajul căreia s-a aruncat.

Cine a fost Nicolae Fronescu

Născut în 1967, pe 20 septembrie, Nicolae Fronescu a fost coleg, la Institutul de Marină Civilă (în prezent, UMC), cu Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC. Tot la IMC au studiat şi Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depuse pe 8 iunie 2015 la CJC, Fronescu nu deţinea terenuri, iar la capitolul „clădiri“, social-democratul declara un singur apartament în Constanţa, în suprafaţă de 63,33 mp, dobândit în 2005 prin credit ipotecar, împreună cu soţia sa. Mai avea şi un autoturism Skoda, fabricat în 2009 şi luat în regim leasing în 2010. Declara, în schimb, mai multe datorii. Din 2005, avea un credit care ajunsese în prezent la o valoare de 22.716,62 de euro, iar din 2008, figura cu încă un credit de 9.056,19 euro, scadent în 2018. Nicolae Fronescu locuia în apropierea blocului respectiv unde fusese, se pare, să viziteze un apartament. Deşi părea că intenţiona să cumpere un nou imobil de locuit, Fronescu avea în prezent datorii la întreţinere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Fronescu ar fi avut „antecedente medicale“, suferind de depresie. Alţii neagă cu vehemenţă această ipoteză.

Citeşte şi

UPDATE 4. Nicușor Constantinescu, la căpătâiul fostului său coleg: Trupul neînsuflețit al consilierului județean Stelian Nicolae Fronescu a părăsit CJC (galerie foto)

S-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc vecin: De ce s-ar fi sinucis consilierul judeţean Nicolae Fronescu? (galerie foto)
 
Membru în CA-ul unor spitale constănţene: Averea şi interesele consilierului judeţean social-democrat Nicolae Fronescu (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii