Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilier superior în cadrul ANAF, condamnare definitivă pentru luare de mită

ro

30 Dec, 2019 15:57 1457 Marime text

La data de 19 decembrie 2019, magistrații Curții de Apel Galați au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și inculpatul Damian Georgel și au menținut hotărârea Tribunalului Vrancea prin care l-a condamnat pe acesta la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Cotești sau Grădinița Cotești, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, a interzis inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a desfășura activitatea de inspector ANAF, pe o perioadă de 3 ani.

Hotărârea instanței este definitivă.

În fapt, la data de 21.06.2018, o persoană a sesizat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea cu privire la faptul că, Damian Georgel – consilier superior în cadrul ANAF, i-a pretins mai multe bunuri (materiale de construcţii – ţeavă metalică, ciment şi pietriş – precum şi spaliere de beton) pe care intenţiona să le folosească la construcţia unui gard împrejmuitor al unui imobil.

Pentru a-l determina pe denunţător să accepte remiterea bunurilor solicitate, bărbatul şi-a declinat calitatea oficială, precizând că a constatat mai multe abateri de la legislaţia fiscală la magazinul pe care denunțătorul îl administrează, nereguli care ar fi putut fi sancţionate cu amendă de cel puţin 2000 de lei. Totodată, a menţionat că urmează să efectueze un control la sediul firmei în luna august 2018.

Consilierul a solicitat ca bunurile menţionate să-i fie remise până la data de 23.06.2018, însă întrucât denunţătorul nu a putut procura o parte din materialele de construcţii solicitate, acesta a acceptat să şi le procure singur, eşalonat, pretinzând de la denunţător doar contravaloarea acestora.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, consilierul public fiind prins în flagrant în data de 23.06.2019, după ce a primit de la denunţător suma de bani și materialele de construcții.

Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea au efectuat acte procedurale în cauză, în baza ordonanțelor de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii