Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost consilier superior APIA Constanța reținut de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

ro

21 Sep, 2017 15:36 2050 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 septembrie 2017, a inculpatului IONESCU RĂZVAN ALEXANDRU, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Constanța, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2008 – 2014, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A. – Centrul județean Constanța, în opt situații, a folosit, la instituția unde-și desfășura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafețe agricole de pe raza județului Constanța.

Ca urmare a acestor demersuri infracționale, inculpatul a obținut pe nedrept suma de 1.410.398 lei.
Inculpatului Ionescu Răzvan Alexandru i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
           
La data de 22 septembrie 2017, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
           
Amintim că, anterior, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (comunicat nr. 1702/VIII/3 din 2 decembrie 2014).

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au transmis procurorii DNA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii