Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confruntare linistita Matei - Marinescu - Iustian

ro

04 Nov, 2008 00:00 1022 Marime text
1225745714.jpg

Celor sapte candidati propusi de partidele politice li se vor alatura altii, din partea minoritatilor nationale

Cel mai mare colegiul uninominal pentru Camera Deputatilor, ca numar de cetateni cu drept de vot, este Colegiul nr. 9. Aproximativ 83 de mii de alegatori vor decide, pe 30 noiembrie, care dintre candidati merita mandatul. Colegiul Uninominal nr. 9 va reuni la urne locuitori din municipiul Constanta, cu domiciliul in cartierele: Palazu, Ciresica, Tic-Tac, Brotacei, Anadalchioi, Stadion, Tabacarie, Faleza Nord si Tomis II. In cursa electorala de aici s-au aliniat la start sapte aspiranti la mandatul de deputat: Mircea Iustian (PD-L), Constantin Matei (PNL), Antonela Marinescu (PSD), Rodica Lapuste (PRM), George Alexa (PNG-CD), Eugen Stefan Golub (PPPS) si Ioan Nagy (UDMR), carora li se vor alatura candidatii propusi de cele 18 minoritati nationale, ce vor aparea pe buletinele de vot din toate colegiile pentru Camera Deputatilor. In pofida acestei "aglomerari", atentia constantenilor cu drept de vot se va concentra, in special, pe reprezentantii principalelor formatiuni politice - PD-L, PNL si PSD. Cel mai familiarizat cu activitatea parlamentara este deputatul Mircea Iustian, care activeaza in Parlament din anul 2000. Dupa un mandat de senator si unul de deputat, fostul liberal, actual democrat-liberal, intra din nou in cursa electorala pentru a-si prelungi mandatul in Camera Deputatilor. De profesie medic primar, cu specialitatea boli infectioase, Mircea Iustian (61 de ani) este cunoscut alegatorilor de la malul marii si ca fost subprefect al judetului in perioada 1996 - 2000.

Prin forte proprii sau pe spuza echipei

Unul dintre contracandidatii lui Iustian este fostul sau coleg de la PNL, liberalul Constantin Matei. Actual director general al CN APMC, liderul organizatiei municipale a PNL Constanta este caracterizat de cunoscuti drept un om meticulos, corect, ambitios si perseverent, calitati ce i-ar putea atrage increderea alegatorilor. In aceasta vara, alegatorii tomitani i-au incredintat mandatul de consilier municipal, iar pe 30 noiembrie, tot ei vor decide daca il vor trimite in Parlamentul Romaniei. Printre competitorii "atractivi" se numara si una din cele trei blonde ale echipei candidatilor PSD pentru alegerile parlamentare, Antonela Marinescu. Dupa aproape cinci ani de activitate in cadrul Consiliului Local Municipal Constanta, echipa Mazare a decis sa o sustina in tentativa de a obtine mandatul de deputat din acest colegiu. De altfel, in ziua inscrierii sale oficiale in competitie, Marinescu a recunoscut ca avantajul candidatilor PSD este ca ei actioneaza si vor actiona in echipa. Declaratia sa ar putea fi o confirmare a faptului ca ea va marja in aceasta campanie electorala pe realizarile echipei Mazare - Constantinescu, tactica adoptata, de altfel, si de ceilalti aspiranti PSD la mandatele de parlamentari, in speranta ca vor atrage voturile necesare. Manager la SC Grand SRL, Antonela Marinescu se poate mandri cu o "colectie" de bijuterii estimata la 300.000 euro si cu faptul ca s-a integrat perfect in politica social-democrata dusa de echipa Mazare.

Si ei vor sa fie deputati

Doi juristi - Rodica Lapuste (PRM) si Ioan Nagy (UDMR), un inginer, actual administrator de firma - George Alexa (PNG-CD), si un maistru pensionar - Eugen Stefan Golub (PPPS), vor figura si ei pe buletinele de vot pentru Camera Deputatilor. Din acest cvartet, doar George Alexa ar putea iesi mai bine, avand in vedere ca s-a implicat si in campania electorala a PNG-CD, premergatoare alegerilor locale din luna iunie. Ceilalti ar putea miza doar pe prieteni, cunostinte si rude sau... pe eventuali simpatizanti ai formatiunilor pe care le reprezinta.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii