Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflictul cu Arhiepiscopia Tomisului continuă în instanţă Şase luni de proteste la Biserica Sfântul Mina

ro

18 Sep, 2013 00:00 2446 Marime text
Credincioşii care protestează împotriva „caterisirii fără nicio vină” a preotului Nicolae Picu, ctitorul Bisericii Sfântul Mina din Constanţa, au anunţat, ieri, că s-au împlinit exact şase luni de când au început protestul. Amintim că aceşti credincioşi susţin că Arhiepiscopia Tomisului ar fi ocupat abuziv biserica.

„Mulţumim Domnului că părintele Nicolae e sănătos şi ne putem bucura de prezenţa şi harul dânsului, în fiecare duminică, pe pajiştea dintre biserică şi Centrul Arca pentru tineri cu handicap, după Sfânta Liturghie. De asemeni, părintele ne aşteaptă la Centrul Arca de la ora 18.00, în fiecare marţi (la întâlniri de grup pe teme de spiritualitate ortodoxă) şi joi (pe cei care doresc să vorbească personal cu dânsul, pentru sfaturi duhovniceşti etc).

Mulţumim lui Dumnezeu şi că ne-a dat putere să nu ne părăsim părintele, căci, aşa cum spune Sfântul Apostol Pavel în prima epistolă către Corinteni: «de aţi avea zeci de mii de învăţători în Hristos, totuşi nu aveţi mulţi părinţi. Căci eu v-am născut prin Evanghelie în Iisus Hristos. Deci, vă rog, să-mi fiţi mie următori, precum şi eu lui Hristos»”, se arată într-un comunicat de presă.
Protestatarii anunţă că luni, 23 septembrie, este stabilit „primul termen la Judecătorie în procesul intentat de Asociaţia Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina Arhiepiscopiei Tomisului”, pentru „schimbarea intabulării clădirii Centrului Arca pentru tineri cu handicap de pe Asociaţie pe Arhiepiscopie”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii