Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţă Internaţională, la Universitatea Ovidius Matematicieni renumiţi, zeci de prelegeri şi schimb de idei în domeniul ştiinţific

ro

19 Jun, 2013 00:00 2068 Marime text
Vineri, începând cu ora 9.00, la Hotelul Ten Union din Eforie Nord, are loc deschiderea oficială a Conferinţei Internaţionale cu tema „Metode experimentale şi teoretice în algebră, geometrie şi topologie”, organizată de Universitatea Ovidius.

În perioada 21-24 iunie 2013, la Eforie Nord, se va desfăşura Conferinţa Internaţională cu tema „Metode experimentale şi teoretice în algebră, geometrie şi topologie”, organizată de Universitatea Ovidius, în cooperare cu Institutul de Matematică Simion Stoilow al Academiei Române şi cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Conferinţa este un prilej de a onora doi matematicieni români de mare reputaţie internaţională: constănţeanul Alexandru Dimca, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius, profesor la Universitatea Sophia Antipolis Nisa (Franţa), şi Ştefan Papadima, cercetător principal la Institutul de Matematică al Academiei Române. La eveniment vor fi prezenţi matematicieni români care predau la universităţi de prestigiu din SUA, Franţa, Italia, Australia, precum şi numeroşi matematicieni străini din 13 ţări din aproape toate continentele lumii.

Conferinţa reuneşte astfel cercetători de vârf, care vor expune peste 30 de prelegeri în două sesiuni paralele, într-un cadru excelent pentru schimbul de idei şi opinii nu numai din domeniul strict ştiinţific. Totodată, conferinţa îşi propune să contribuie la creşterea calităţii autentice a vieţii academice şi de cercetare din România. Comitetul de organizare este format din lect.univ.dr. Denis Ibadula, prof. univ. dr. Viviana Ene, prof. univ. dr. Wladimir-Georges Boskoff, de la Facultatea de Matematică şi Informatică, prof. univ. dr. Alexandru Suciu, de la Northeastern University SUA, dr. Marian Aprodu, dr. Anca Macinic, dr. Nicolae Manolache, cercetători principali la Institutul de Matematică al Academiei Române. Totodată, conferinţa organizată la Eforie Nord este o conferinţă satelit a unei manifestări Ştiinţifice de mare amploare, „Joint International Meeting of the AMS and the Romanian Mathematical Society”, care va avea loc la Alba Iulia, în perioada 27 - 30 iunie 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii