Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea IPJ Bacău și a Poliției Onești, demisă din funcție după moartea a doi oameni luați ostatici

ro

04 Mar, 2021 08:24 1803 Marime text

 
  • Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că șeful IPJ Bacău și adjunctul său, precum și șeful Poliției din Onești și adjunctul său vor fi înlocuiți din funcție în urma luării de ostatici de luni, soldată cu moartea a două persoane, scrie Digi24.

Bode a anunțat de asemenea sesizarea parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

„Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor interenţi le unor structuri ale MAI, nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a spus ministrul într-o conferință de presă.


Bode a spus că la comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii, care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, „minimizând importanţa evenimentului”.

Conducerea IPJ Bacău nu a alocat suficiente resurse, deoarece nu a ținut cont de gravitatea situației, a spus ministrul.

În ceea ce privește conducerea Poliţiei din Oneşti, ministrul a spus că aceștia au ignorat amenințările făcute în trecut de agresor. De asemenea, comunicarea cu autorul luării de ostatici, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, „ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate”, a mai spus ministrul.

„Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a adăugat Bode.

El a mai spus că forţele de intervenție au fost echipate corespunzător, dar au acționat deficitar.

Amintim că, luni, doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți de fostul proprietar, un bărbat în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat în trecut. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii