Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicatul Ligii Maiştrilor Militari de Marină referitor la efectul produs de aplicarea prioritară a creşterii salariului minim pe economie la militarii profesionişti

ro

19 Jun, 2017 13:05 18614 Marime text
Creșterea salariului minim pe economie la suma de 1450/lună și aplicarea prioritară a acestei măsuri în cazul militarilor profesioniști, poate fi considerată ca o măsură socială foarte bună pentru acest segment de personal militar.

Efectul produs însă asupra următoarelor două categorii socio-profesionale aflate în structura piramidală a armatei, și anume: corpul maiștrilor militari și corpul subofițerilor, s-a dovedit a fi total nemulțumitor, stare de fapt explicit și corect motivată de către toți membrii asociați ai ligii aflați în asemenea situație. 

Luând act de nemulțumirile provocate prin aplicarea începând cu data de 1 iunie a.c. a cerințelor O.U.G.9/2017, Consiliul Director al Ligii Maiștrilor Militari de Marină comunică următoarele:

1. Consideră că un lucru, o faptă bună sau orice ar fi acea acțiune gândită și făcută să vină în sprijinul cuiva nu trebuie să provoace nemulțumiri altuia, mai ales atunci când atât beneficiarul cât și nemulțumitul își desfășoară activitatea într-o structură a Armatei Române. O.U.G. 9/2017 însă, ale cărei cerințe au fost transpuse în practică începând cu luna iunie, a făcut ca solda unui militar profesionist să o depășească serios pe cea a unui maistru militar sau subofițer, caz unic în armatele lumii moderne! Opinia noastră este că nu se ține cont de cunoscuta și bine stabilită prin legi și regulamente relație financiară existentă între militari, în ecuația acesteea operând gradul militar, studiile, funcția, vechimea.

2. Constatăm că factorii decidenți de la conducerea Armatei Române, deși merită aprecieri pentru efortul depus în a pune în practică un lucru ce se impunea, au făcut acest lucru fără a anticipa efectul negativ ce-l poate produce asupra motivației profesionale a altor segmente profesionale, care, pe bună dreptate, se consideră nedreptățite.


3. Este drept, ajungerea și raportarea veniturilor militarilor profesioniști la noua valoare a salariului minim pe economie se impunea, însă a lăsa așa cum sunt începând cu 1 iunie soldele segmentelor profesionale imediat următoare, urmând ca asupra acestora să acționeze abia de la 1 ianuarie 2018 efectul grilei de salarizare precizat de către Legea salarizării unice, credem că nu este soluția cea mai potrivită.

4. Considerăm ca total nefondate, ba unele chiar răuvoitoare, comentariile și afirmațiile lansate la adresa L.M.M.M. în special în spațiul virtual, autorii, afectați probabil de această lipsă de socotință în aplicarea prematură a O.U.G 9/2017, aducând acuzații lipsite de orice fundament real acestei asociații socio-profesionale.

În speranța că se va găsi cât mai repede acea cale a înțelegerii, reușindu-se astfel să se elimine această atât de nedorită stare de fapt, Consiliul Director al L.M.M.M. îndeamnă la calm, liniște și matură chibzuință pe toți membrii asociați afectați de nedreapta modalitate de plată a drepturilor financiare cuvenite și stabilite de ierarhia militară.

CONSILIUL DIRECTOR AL L.M.M.M.
PREȘEDINTE:
M.m.p.(rz.) EMIL OLTEANU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mm 26 Sep, 2017 20:35 am ajuns ca maistri militari sa ne fie rusine si... dupa ce am invatat si ne-am rupt oasele prin scoala militara 3 ani de zile am fost cei mai nedreptatiti din armata romana.speram sa se faca dreptate,Doamne Ajuta!
  • STOIAN CRISTIAN 21 Jun, 2017 09:01 Foarte bine punctat si argumentat d-le mm.pr.(rez) foarte elevat prezentat subiectul as intreba ce fac cei de la calitatea vietii personalului care ar trebui sa-si faca treaba ori as intreba care treaba. in concluzie salarizarea la noi este facuta scuzati expresia praf si pulbere ce sa mai vorbim de recalculari pensii iar despre consilierii facuti din ce n-am cuvinte comunicare zero barat
  • Adi 20 Jun, 2017 18:12 Si decidentii pe linie financiara, chiar daca au lovit coloana vertebrala a armatei sunt tot pe functiile lor. Asta este sfidare, asta este bataia de joc in armata, ca cine greseste nu pleaca, ca cine nu este responsabil dar are relatii continua sa sfideze.
  • Manasia 20 Jun, 2017 16:28 Eticheta pusa celor care au comis aceasta gafa, ale carei efecte se puteau remarca din Groenlnda, este una nefireasca, insuficienta....E clar faptul ca aceasta ,,corectura,, este opera unor neprofesionisti care nu au ce cauta acolo . Punct ! In alta ordine de idei, sunt consternat de faptul ca nici chiar dvs, cel provenit din corpul ,,m.m p. (r),, nu ati putut dibui aceasta mascarada !? Ma abtin sa faca alte comentarii, deocamdata, chiar daca prima fraza de la pct ,,1,, al comunicatului clameaza comentarii...Zile mai inspirate !
  • Un MM cu multa vechime 20 Jun, 2017 16:26 Domnul subofiţer de comandă de la cel mai înalt nivel al armatei ce păzeşte ? Pe cine reprezintă el ? Cum a ajuns unde este ? Lumea nu mai poate domnule Plt.adj.pr......Cuţitul a ajuns la os. RUŞINE !!!! Salariul la MM şi subofiţeri a ajuns să ţină cât menstruaţia la femei. Ştiţi treburile astea domnilor puşi în funcţii importante pentru a ne reprezenta ? Sigur că DA dar nu vă pasă decât de scunul de sub şezutul dumneavoastră. RUŞINE din nou.
  • LUCACI IOSIF 20 Jun, 2017 15:50 ma nedumereste un lucru. cand partea civila a societatii, recte ministrul muncii, accentua necesitatea aducerii soldelor militarilor profesinisti, slugile mai mari din armata, faceau plecaciuni in fata ei. a tras-o cineva de maneca sa-i explice ce implicatii si ce consecinte urmeaza sa aduca acest lucru? nu! s-au dat dupa fusta ei sa-i miroase parfumul, au tacut malc iar pe umerii lor , sclipea lumina stelelor pe care le purtau. va legati de acesti amarati? aplaudati-i ca abia acum au intra in normal. erau platiti mai rau ca orice paznic de la orice societate de paza. salvatoare a fost pentru ei norma de hrana. d-lor din liga, intrati si dumneavoastra in normal. sa nu uitam ca paza unitatilor ei o fac, cauratenie in cazarmi, intretinere tehnica si alte munci la care unii din dumneavoastra nu va pretati. in 1996-1998 cand ati fost declarati coloana vertebrala a armatei, nu va mai ajungea nimeni la nas. lasati militarii in plata lor. iar multi dintre ei au si studii superioare. au ales armata pt ca s-au saturat de directori cu 7 clase care le hotara salariul si alte drepturi ca angajati. va doresc ca in in cel mai scurt timp sa va reintregiti solda dar fara a mai privi in patratica celor de care , mai marii tarii , abia acum si-au amintit ca exista. mult scuces!
  • Subofiter 20 Jun, 2017 15:12 Cat sa mai asteptam, eu unul astept de vreo 10 ani, ne a cam ajuns cutitul la os
  • Rabdatorul 19 Jun, 2017 20:26 Unde esti doamna Otilia Sava?
  • camaradul 19 Jun, 2017 14:48 Sunteți blând d-le maistru militar, de fapt, au lucrat niste superficiali, iresponsabili. Pt. ce a rezultat, ar trebui demiși toți de la mic la cei care au aprobat. Asemenea caractere au creat inechitatile din tot sistemul militar si nu numai.Este buna dezbinarea, trădătorilor?