Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ se pregăteşte de start. Zeci de premii pentru concurenţi

ro

11 Jun, 2018 00:00 2491 Marime text
Zilele Oraşului Ovidiu includ, în acest an, mai multe evenimente, printre care se numără şi Festivalul „Elena Roizen“. Organizat de Primăria Ovidiu, Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ se pregăteşte de start. Evenimentul, ajuns deja la cea de-a XI-a ediţie, va avea loc în data de 29 iunie, la Centrul Cultural „Elena Roizen“ din Ovidiu.
 
La concurs pot participa interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populară românească din ţară şi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani. Nu sunt admişi soliştii vocali profesionişti sau care sunt angajaţi cu carte de muncă la un ansamblu profesionist. Înscrierile se fac până la data de 25 iunie 2018, inclusiv (25 iunie 2018 este ultima zi de înscriere), pe bază de fişă de înscriere în format electronic, însoţită obligatoriu de partitură. Partitura va fi trimisă în tonalitatea corectă!
 
Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ va începe la ora 15.00, iar ulterior spectatorii sunt invitaţi la un recital. Constantin Enceanu este invitat special. În urma deliberărilor, vor fi acordate mai multe premii.
 
Trofeul „Elena Roizen“, în valoare de 1.500 de lei, va fi acordat celui mai bun concurent. Concurentul clasat pe locul I va primi 1.000 de lei, cel de pe locul II - 800 de lei, iar concurentul de pe locul III - 600 de lei. De asemenea, se vor acorda şi două menţiuni, în valoare de 500 de lei fiecare. Valoarea premiului juriului este de 300 de lei, iar a premiului organizatorilor, de 200 de lei. Nu în ultimul rând, va fi acordat şi premiul familiei Roizen, în valoare de 500 de lei. Concurentul care îşi va adjudeca premiul de popularitate va primi 200 de lei.
 
Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ a ajuns deja o tradiţie, fiind o manifestare care îşi propune valorificarea tezaurului folcloric din România, afirmarea şi promovarea valorilor autentice, introducerea în circuitul naţional de noi talente, precum şi prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele zone etnofolclorice ale ţării. Ca în fiecare an, sunt aşteptaţi să se înscrie soliştii vocali de muzică populară din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova. Pentru a participa la concursul dedicat interpreţilor amatori, soliştii vocali, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, trebuie să aibă o foarte bună cunoaştere a zonei folclorice pe care o reprezintă. Aceştia vor interpreta două melodii specifice zonei de provenienţă, dintre care una fără acompaniament (doină, baladă, cântec doinit).
 
Scopul festivalului constă în descoperirea şi promovarea soliştilor vocali de muzică populară din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova; valorificarea de către tinerii interpreţi a caracteristicilor zonei etnofolclorice din care aceştia provin şi ale costumelor populare specifice zonei respective; cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor; conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti autentice.
 
Citeşte şi:
 
Comunicat de presă. Ediţii noi ale evenimentelor Zilele Oraşului Ovidiu şi Festivalul de Folclor „Elena Roizen“, pregătite de autoritatea publică locală

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii