Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană cere României să oprească defrișarea ilegală a pădurilor

ro

13 Feb, 2020 08:09 1298 Marime text
Guvernul României nu a făcut nimic să protejeze pădurile.

Este concluzia Comisiei Europene care spune că autoritățile de la noi nu au nu fost în stare să verifice tăierile ilegale și nici să dea sancțiuni pe măsură pentru astfel de fapte.

Comisia Europeană 🇪🇺 îndeamnă România 🇷🇴 să pună capăt exploatării forestiere ilegale și acordă un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate:
  •  În cazul României, autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare.
  •  Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal.
  •  Autoritățile române gestionează pădurile , inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate
  • Există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor .
  • Unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările, se arată într-o postare pe Facebook a Reprezentanței Comisiei Eupene în România. 

Sursa captura: Facebook/ Reprezentanța Comisiei Europene în România

Sursa foto: wikipedia.org 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii