Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul şef Oprişan a prezentat bilanţul Centrului Regional Antidrog Constanţa

ro

19 Feb, 2014 00:00 3036 Marime text
Comisarul şef de poliţie Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, a prezentat, ieri, raportul pentru anul 2013 al instituţiei. La evenimentul derulat în Sala Remus Opreanu a Prefecturii Constanţa au participat şi subprefectul Radu Volcinschi, comisarul şef Camil Manea, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Dragoş Ciucan, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, comisarul şef de poliţie Laurenţiu Costache, director al Gărzii de Coastă, şi Petre Dinică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa.
 
Potrivit declaraţiilor lui Marius Cristian Oprişan, activitatea desfăşurată, în 2013, de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C. R. P. E. C. A) Constanţa a avut peste 11.000 de beneficiari direcţi în Constanţa şi în Tulcea, cu vârste începând de la 4 ani. Şeful C. R. P. E. C. A. Constanţa a menţionat şi că în cursul anului trecut, la nivelul Centrului Regional Constanţa, au fost implementate, la iniţiativa specialiştilor C. P. E. C. A. Constanţa şi C. P. E. C. A. Tulcea câte zece proiecte naţionale şi 15 proiecte locale al căror obiectiv principal a fost combaterea consumului de droguri.

În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, Oprişan a mărturisit că aici există condiţii favorizante ale consumului de droguri dat fiind faptul că vorbim despre un oraş - port, dar şi despre un specific litoral al zonei, precum şi despre puncte de trecere a frontierei. „Din toţi indicatorii pe care îi avem la dispoziţie, există o creştere a consumului de droguri la nivel regional şi la nivel naţional. La nivel regional, vă pot spune că principalele substanţe consumate sunt substanţele noi cu proprietăţi psiho-active, renumitele etnobotanice şi marijuana”, a declarat şeful C. R. P. E. C. A. Constanţa. Tot el a menţionat că persoanele care consumă droguri sunt în proporţie de 80% de sex masculin, având vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani.
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a avut, în 2013, o serie de obiective strategice, printre care se numără dezvoltarea şi menţinerea relaţiilor pe linie profesională cu autorităţile, instituţiile şi organizaţiile locale cu rol în lupta împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri şi încheierea parteneriatelor de colaborare publice-private pentru îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Planul de Acţiune pentru Implementarea Strategiei Naţionale Antidrog.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii