Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu, acțiuni în noiembrie

ro

08 Dec, 2020 14:03 966 Marime text


În luna noiembrie 2020, Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a realizat un număr de 98 acțiuni de inspecție și control, a aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 168.500 lei, două sancțiuni complementare de suspendare a activităților până la obținerea autorizațiilor de mediu și o sancțiune complementară privind eliminarea deșeurilor de pe amplasament și aducerea terenului la starea inițială.
              
S-au efectuat 55 controale planificate, din care 43 controale tematice la unități administrativ teritoriale din județ. Au fost sancționate șapte primării cu amenzi cuprinse între 5.000 și 15.000 lei pentru neluarea măsurilor de desființare a depozitelor neorganizate de deșeuri, identificate pe raza administrativ teritorială a acestora și s-au stabilit măsuri cu termene de realizare.
              
Comisarii au realizat 43 de inspecții neplanificate, din care: 19 controale pentru verificarea și rezolvarea petițiilor adresate instituției, un control în urma autosesizării, 4 controale tematice, două controale pentru verificarea măsurilor stabilite la controalele anterioare, trei controale pentru verificarea unor proiecte noi de investiții și 14 controale cu alte autorități.
              
Urmare a unei sesizări privind poluarea aerului pe timpul operațiunii de încărcare-descărcare cereale în incinta Portului Constanta, operatorul portuar a fost sancționat cu amendă de 15.000 lei conform Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. Pentru nepredarea vehiculelor scoase din uz aflate pe o proprietate privată din localitatea Techirghiol, proprietarul terenului a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 lei și s-au stabilit măsuri de salubrizare a terenului în cauză.
              
Controalele tematice s-au efectuat la societăți care desfășoară activități în domeniul produselor chimice și pentru verificarea stadiului închiderii depozitului neconform de deșeuri din județul Constanța.
              
Controalele realizate cu alte autorități au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor Regulamentului 1013/2006 privind transferurile de deșeuri în Portul Constanța și pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul comerțului cu piese auto second-hand, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, în acest caz fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii