Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța Visul unei cariere militare, la puterea a doua

ro

23 Sep, 2021 19:01 1750 Marime text
  • În acest an, CNMAIC numără printre cadeții de anul I două perechi de gemeni, frați ce împărtașesc același vis de viitor și au ales să îmbrace haina militară împreună. 

Ei au spus că își doresc să activeze în Forțele Navale de mici. 

„Pentru a ne îndeplini visul am avut nevoie de multa ambiție și curaj. Faptul că ne avem unul pe altul  ne-a făcut mai puternici  și ne-a ajutat să ne îndeplinim obiectivul de a studia la acest colegiu militar.

Ne dorim să activăm în Forțele Navale de mici, de când am urmărit cu emoție prima dată festivitățile organizate cu prilejul Zilei Marinei. 

Pregătirea nu a fost ușoară, însă ne-am susținut reciproc și am depășit obstacolele împreună”, Mariana și Nicolae din Videle, Teleorman.

Gemenii spun că își doresc să învețe cât mai multe, formându-se în acest mediu. 

 

„Am ales cariera militară deoarece ne place disciplina, sentimentul de apartenență la grup, pe care ni-l inspiră armata, și tăria de caracter, specifică liderilor.

Ne dorim să învățăm cât mai multe, formându-ne în acest mediu cazon, și credem ca vom avea o mulțime de amintiri frumoase din perioada liceului.

Deși casa noastra este la sute de kilometri distanță, începem să ne obișnuim aici și să simțim colegiul din ce în ce mai mult ca o a doua casă, iar pe camarazii noștri, noua noastră familie”, Adi și Emilian din Botoșani.


Sursă foto: Facebook.com / Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii