Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSAS a verificat mai mulți aleși locali din Constanța. Ce verdicte au primit (documente)

ro

28 Oct, 2020 00:00 2917 Marime text
  • Nouă aleși locali din județul Constanța, verificați de CNSAS
  • Colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a infirmat notele de constatare și a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că persoanele verificate nu au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia
  • Adeverințele emise pe numele persoanelor menționate mai sus, după ce vor fi redactate și semnate, vor fi publicate pe site-ul CNSAS și vor putea fi accesate la adresa www.cnsas.ro, secțiunea “Adeverințe”

Colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a infirmat notele de constatare și a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că persoanele verificate nu au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.

În acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008 şi ale Hotărârii nr. 2/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Adeverințele emise pe numele persoanelor menționate mai sus, după ce vor fi redactate și semnate, vor fi publicate pe site-ul C.N.S.A.S. și vor putea fi accesate la adresa www.cnsas.ro, secțiunea Adeverințe.

Potrivit art. 10 alin (2) din O.U.G. 24/2008, aprobată prin Legea nr. 293/2008, cu modificările și completările ulterioare, adeverinţele prevăzute la art. 8 lit. b) şi art. 9 se publică de îndată pe pagina proprie de internet a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi pot fi contestate la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti de către orice persoană interesată, în termen de 30 de zile de la publicarea lor.
 

Iată lista aleșilor locali din Constanța verificați de CNSAS:

Dan Moise, membru al Consiliului Local al comunei Crucea, județului Constanţa;

Toader Panaite, consilier local Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa;

Lucian Vrejoiu Paraschivescu, viceprimar al localităţii Bărăganu, judeţul Constanţa;

Doru Radu Răileanu, consilier local Topraisar, judeţul Constanţa;

Benone Simionescu, consilier local Chirnogeni, judeţul Constanţa;

Șerban Mitică, primar al localităţii Seimeni, judeţul Constanţa;

George Brătianu, consilier local Hîrşova , judeţul Constanţa;

Ion Jipa, consilier local Topalu, judeţul Constanţa,

Ion Soare, Consilier local Cogealac, judeţul Constanţa .


Citește și:

CNSAS a verificat mai mulți judecători și procurori din Constanța. Ce verdicte au primit (documente)

Aleși locali și șefi de instituții deconcentrate din Constanța, verificați de CNSAS. Au primit verdicte de necolaborare (document)

CNSAS a verificat calitatea de colaboratori ai Securităţii a unor primari şi aleşi locali din judeţul Constanţa (documente)

CNSAS a verificat calitatea de colaboratori ai Securităţii a unor aleşi locali din judeţul Constanţa. Iată verdictul! (documente)






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii