Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CL Cernavodă a aprobat bugetul pe 2014 şi noile investiţii

ro

29 Jan, 2014 00:00 1694 Marime text
Consilierii locali din Cernavodă au fost chemaţi la începutul acestei săptămâni în şedinţă. Primarul Gheorghe Hânsă le-a prezentat aleşilor locali noul buget al oraşului, acesta fiind adoptat. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat mai multe proiecte la fel de importante, precum cel privind aprobarea investiţiilor propuse a fi realizate prin POS Mediu 2014-2020. Proiectul social „Respect şi sprijin pentru seniorii oraşului nostru” continuă şi-n acest an, în şedinţa de luni fiind adoptat un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii numărul 170/26.06.2013 referitoare la implementarea acestui program. Autoritatea locală în frunte cu primarul Gheorghe Hânsă are în plan realizarea a noi locuri de parcare în oraş, dar şi a unui nou loc de joacă, în acest sens fiind aprobate mai multe proiecte de hotătâre. Intenţia este ca parcările să fie realizate pe strada Dacia numărul 68, pe strada Salciei, bloc E3, în cartierul Columbia şi pe strada Prundului, în zona Barăci 11-12. Tot în zona străzii Prundului s-a propus amenajarea noului loc de joacă. Pe ordinea de zi s-a aflat luni şi proiectul de hotărâre privind adoptarea documentaţiei tehnico-economice pentru investiţia „Extindere platforme colectare deşeuri menajere, în oraş Cernavodă”, care, de asemenea, a trecut de votul consilierilor locali.
 
Urmează o nouă înfrăţire
 
După ce oraşul Cernavodă a semnat în data de 24 ianuarie o Înţelegere de Cooperare cu oraşul turc Luleburgaz, la începutul acestei săptămâni, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea Înţelegerii de Cooperare între oraşul Cernavodă şi oraşul Pickering din Canada.
Trebuie menţionat că aleşii locali din Cernavodă s-au mobilizat pentru a face faţă ninsorilor abundente din ultimele zile. În acest sens a fost constituit un comitet pentru situaţii de urgenţă, pregătit să intervină la orice oră pentru prevenirea riscurilor. Peste zece utilaje de deszăpezire şi 75 de angajaţi ai Gospodăriei Comunale Cernavodă lucrează din week-end pentru înlăturarea omătului din oraş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii