Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt pompierii români, pregătiţi pentru lupta cu incendiile devastatoare din Australia

ro

07 Jan, 2020 20:23 3268 Marime text
România are pregătite deja mai multe detaşamente de pompieri militari, care aşteaptă doar un semn din partea autorităţilor australiene, pentru a intra în lupta cu incendiile devastatoare, scrie observator.tv.

Pompierii români care vor merge în Australia sunt militari cu o vastă experienţă la intervenţia şi stingerea incendiilor de pădure, iar unii dintre ei au mai fost detaşaţi la misiuni asemănătoare în alte ţări, potrivit informaţiilor obţinute de observator.tv.

Ministerul Afacerilor Interne informează că răspunde apelului lansat la nivel european și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia, după ce, la nivelul UE, a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia. 

Astfel, România a pregătit deja efective de pompieri militari, gata să plece în orice moment în Australia. Pompierii români urmează să fie transportaţi în Australia cu o aeronavă militară de transport a Forţelor Aeriene Române.

Potrivit datelor obţinute de observator.tv, este vorba despre aproximativ 70 de pompieri, mulţi dintre ei fiind militari care au experienţă vastă în stingerea incendiilor de pădure.

Pompierii care vor pleca în Australia fac parte din detaşamentele judeţelor Caraş Severin, Hunedoara şi Bucureşti. 

Ultima misiune umanitară la care au participat salvatorii români este cea din Angola. Acolo, cateva zeci de pompieri români, antrenati pentru căutare şi salvare, au fost trimişi în ajutor.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: 

Ministerul Afacerilor Interne răspunde apelului lansat la nivel european „Avem forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia”

Români, martori la incendiile catastrofale din Australia "Este înspăimântător, abia respirăm, iar focul continuă să se extindă"
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CN 07 Jan, 2020 23:15 Angola sau Albania e tot cu A