Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine lucrează cu miere se linge pe degete... Chirilă, întâlnire cu apicultorii

ro

23 Jan, 2012 00:00 1914 Marime text

chirila_-_Constantin_Chirila.jpgDeputatul PDL Constantin Chirilă, membru în Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor, a participat la întâlnirea zonală a apicultorilor, organizată de Asociaţia Apis Tomitana Dacica.

La eveniment au mai participat, în calitate de invitaţi, Dana Chircă, reprezentând Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi aproximativ 250 de apicultori din judeţ. În cadrul evenimentului, s-a pus accentul şi pe importanţa relaţiei de colaborare dintre reprezentanţii apicultorilor şi cei ai legislativului, astfel încât elaborarea normelor în acest domeniu să se facă în deplină concordanţă cu cerinţele şi nevoile celor implicaţi. „Scopul declarat al tuturor participanţilor la acest eveniment este acela de a dezvolta durabil domeniul apiculturii, pentru ca liniştea şi pasiunea pe care le generează să se poată transforma într-o sursă de venit şi un real motor al recunoaşterii internaţionale a calităţii produselor româneşti", a precizat Constantin Chirilă.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate de către reprezentanta Ministerului Agriculturii „Ghidul de Bune Practici pentru Apicultură", care a fost elaborat şi care va fi distribuit gratuit către toţi apicultorii, precum şi normele de aplicare a Programului Naţional Apicol. Totodată, au fost discutate şi o parte dintre problemele cu care se confruntă apicultorii în dezvoltarea proiectelor incluse în acest program, iar în măsura posibilităţilor autorităţile implicate au convenit găsirea soluţiilor optime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii