Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine-i născut zilele-aaastea/hai sus, hai sus, hai sus Chef de chef la oamenii din anturajul lui Mazăre

ro

22 Jun, 2013 00:00 3409 Marime text
Două zile de petrecere îi aşteptă pe prietenii edilului Radu Mazăre.

Startul petrecerii îl dă Constantin Racu, directorul Direcţiei Administraţie Publică Locală, care îşi aniversează astăzi, 22 iunie, ziua de naştere. Racu împlineşte 56 de ani.

Constantin Racu este născut pe 23 iunie 1957 în comuna Cogealac şi este fiul lui Dumitru şi al Ilenei. Racu este cunoscut ca un om important al echipei Mazăre, alături de care lucrează de multă vreme.

Basarab Popa, fostul şef de la Pomacost (se spune chiar că Po-ul de început ar veni de la Popa, Ma de la Mazăre, Co de la Constantinescu şi St de la Strutinsky), este născut şi el tot pe 22 iunie, dar în 1966. De fel este din Agnita, judeţul Sibiu, fiu al lui Emanoil şi al Hedăi Hermina şi de acolo a ajuns nu ştim cum mare om de afaceri în Constanţa condusă de Radu Mazăre, cel despre care se spune că i-ar fi văr bun. Basarab Popa a fost fondator al SC Aqualand SA, alături de Laura Bianca şi Irina, fiicele lui Dumitru Cilibia, de la Pomacost SA şi de la Five Holding. Aceasta a rămas mai apoi doar cu funcţia de administrator al Pomacost, firmă care s-a bucurat de multe contracte atât cu Primăria Constanţa, cât şi cu Consiliul Judeţean.

Petrecerea continuă, mâine, 23 iunie, când este ziua de naştere a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, femeia văzută ca fiind mâna de fier din spatele unor firme de succes care fac parte din universul afaceristic „marca Mazăre" şi Basarab Popa, fost şef la Pomacost. Sorina Hortolomei împlineşte duminică 50 de ani.
De numele Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu se leagă societatea „Aqualand", care deţine parcul de distracţii „Aqua Magic". La un moment dat, se zvonea că Sorina că ar fi verişoara lui Radu Mazăre. Dar mai exista o poveste despre care nu amintim. Sorina-Gina este pasionată de călătorii exotice, pozele postate într-un timp pe Facebook fiind grăitoare în acest sens.
Potrivit Registrului Comerţului, Sorina-Gina este implicată în Mehmetoglu (firmă care deţine o parte a Cazinoului din Mamaia), Bulevard SA, Termoinstal Construct, Mega Development, Millenium Global Development, Aqualand, Holland Development Group SA, Contest SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL, Wynn Resort şi Clubo Galactic. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este administrator al firmelor Bulevard SA, Termoinstal Construct, Mega Development, Millenium Global Development, Aqualand, Holland Development Group SA (firmă din dosarul retrocedărilor), Contest SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL şi Wynn Resort. O parte dintre afaceri le împarte cu fiica sa, Andreea Georgiana Şerban.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii