Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine exercită, de ieri, atribuțiile președintelui Autorității pentru Digitalizarea României

ro

12 Jan, 2021 04:06 1741 Marime text
  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 28 din 11 ianuarie a fost publicată Decizia primului ministru Florin-Vasile Cîțu prin care începând de ieri, Octavian Oprea, vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat, exercită atribuțiile președintelui Autorității pentru Digitalizarea României.

Decizia este valabilă până la numirea conducătorului instituției în condițiile legii.

Actul normativ este semnat de primul ministru Cîțu și contrasemnat de secretarul general al Guvernului, Dragoș Condrea.  

Reamintim că Ioan-Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României, joia trecută.

Octavian Oprea (n. 1991, Focșani) este vicepreședintele ADR cu atribuții în managementul proiectelor de digitalizare.

În perioada 2010-2016, a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, specializându-se în economie și management. În timpul facultății, a fost atras de antreprenoriat și a fondat o afacere în domeniul HoReCa.

După absolvirea studiilor, a devenit consultant în afaceri, promovând tehnici de management eficient prin utilizarea sistemelor software de planificare a resurselor companiilor.

Folosind instrumente de luare a deciziilor bazate pe date, a obținut rezultate excelente în arii diverse de activitate – de la gestionarea resurselor financiare și umane până la producție, comerț sau vânzări. Din mai 2017 până în februarie 2020, când a devenit vicepreședinte ADR, a lucrat pentru IBM, ca Interfaces Country Lead & Project Manager.

Atribuțiile sale au acoperit toate etapele de implementare ale unui proiect, de la analiza de business și trainingul utilizatorilor sistemelor software, până la golive support și asistența post-implementare. De asemenea, a fost implicat în gestionarea activităților de interoperabilitate a sistemelor dintr-o companie, prin interconectarea platformelor ERP, CRM, EDI etc.
 
Despre ADR

ADR este o instituție creată în 2020 pentru a realiza obiectivele ambițioase ale Guvernului României în sfera transformării digitale a societății românești, se arată pe pagina de internet a instituției.

Digitalizarea este un tip de proces care, odată inițiat, nu mai poate fi oprit niciodată. De aceea, digitalizarea României înseamnă trecerea la o nouă paradigmă - tehnologică, informațională și socială.

Instituțiile publice sunt doar una dintre componentele fundamentale ale procesului de transformare digitală. Mediul privat, mediul asociativ, comunitățile locale și întreaga societate sunt, în aceeași măsură, părți esențiale ale acestui proces.
 
ADR încurajează instituțiile publice, dar și pe cele din mediul privat, să treacă la următorul nivel în asigurarea unor servicii rapide, sigure și eficiente.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii