Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a fost afaceristul Vasile Turcu!Fostul acţionar de la Dinamo a murit

ro

09 Mar, 2017 09:49 4454 Marime text
Vasile Turcu s-a născut în data de 11 august 1954 în comuna Hudeşti, judeţul Botoşani şi a fost unul dintre cei mai bogaţi români. A pornit de jos, în tinereţe lucrând ca simplu muncitor la Antepriza Bragadiru. După Revoluţia din 1989 a intrat în afaceri iar în 2010, averea acestuia era estimată la 60 de milioane de euro, fiind implicat în mai multe companii. Cea mai importantă dintre acestea a fost firma de afaceri în construcţii Romconstruct Holding Grup SA, cu o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei.

Ulterior a investit şi în fotbal, în echipa FC Dinamo, echipă în care susţinea în 2009 că ar fi investit aproape două milioane de euro. În 2011 a renunţat la clubul de fotbal Dinamo de supărare că era înjurat de suporteri şi i-a vândut toate acţiunile lui Nicolae Badea. Conform adevarul.ro, în 2004 Vasile Turcu a fost decorat de Ion Iliescu „Ordinul Meritul Cultural”.

Reamintim că omul de afaceri Vasile Turcu a murit în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Acesta a ajuns în stare gravă la spital pe 1 martie după ce a încercat să se sinucidă. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii