Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Christian Gigi Chiru „Nu îşi dă nimeni demisia. Este un exerciţiu de imagine al opoziţiei"

ro

26 Jan, 2012 00:00 2093 Marime text
cap_6.jpgUSL-iştii ameninţă cu demisia din Parlament, dar nu acţionează. Va avea oare protestul opoziţiei efectul scontat? Va reuşi opoziţia să răspundă pozitiv şi prompt cererilor formulate de oameni în stradă?

Românii se dovedesc a fi victime colaterale ale USL în războiul declanşat de formaţiunea politică pentru putere. Bunăoară, nu am auzit din partea USL, în zilele acestea de protest, date despre un program clar cu proiecte ce ar urma să fie implementate dacă se va pune problema preluării guvernării de către formaţiunea politică. Când se va îmbunătăţi traiul românilor, nici aşa ceva nu a fost spus. Am auzit în schimb că se vrea demisia actualei guvernări şi am mai auzit că... vor continua diminuările de tot felul. „Şi Ponta a vorbit despre continuarea măsurilor de reducere. Şi ei vor diminua alocaţiile revoluţionarilor, pentru că nu ai cum să ieşi din criză decât cu măsuri dure", a precizat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, Christian Gigi Chiru. Preşedintele Traian Băsescu a punctat marţi seară că ceea ce îşi doresc Crin şi Ponta prin cererile repetate privind demisia Guvernului, demisia Preşedintelui şi demisia Parlamentul se numeşte o Românie neguvernată, opinie împărtăşită şi de liderul PDL de la malul mării. „Nu vreau să mă gândesc la momentul în care România ar putea intra în alegeri anticipate, aşa cum solicită USL. Este o cerere neserioasă şi iresponsabilă. Pentru Parlament urmează să avem alegeri la termen, în toamnă, aşa că nu văd rostul organizării lor cu câteva luni înainte. Tot respectul pentru protest şi toată compasiunea pentru populaţie, dar propunerile făcute de USL sunt iresponsabile. Trebuie să ţinem cont cu toţii că foarte multe proiecte pot fi blocate dacă am organiza alegeri anticipate şi am schimba agenda de priorităţi. Cei de la USL nu fac decât să se folosească de mişcările din stradă pentru a le amplifica, pentru a le perpetua iresponsabil în favoarea lor", a subliniat preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru. Şeful PDL a adăugat faptul că nu constituie o soluţie aruncarea ţării într-un haos politic. „Cei ce cred că PNL, PSD au soluţii dar nu sunt lăsaţi să le pună în aplicare se înşeală amarnic. Şi în niciun caz nu constituie o soluţie aruncarea ţării într-un haos politic. Acesta nu va soluţiona decât pofta de putere a USL", a menţionat Christian Gigi Chiru. Privind demisiile demnitarilor USL din Parlament, preşedintele PDL susţine că acestea reprezintă un exerciţiu de imagine. „Ei nu îşi vor da cu siguranţă demisia. Este vorba de un exerciţiu de imagine al opoziţiei şi de o capitalizare electorală", a mai menţionat preşedintele PDL.

„Nu poţi să garantezi că un Guvern de tehnocraţi este soluţia"

Un Guvern de tehnocraţi nu reprezintă soluţia. „Nu poţi să garantezi că un Guvern de tehnocraţi va lua măsurile cele mai bune. Dacă aveam specialişti atât de buni, cu soluţii, cu siguranţă i-am fi luat să ne ajute în actul de guvernare. Nu cred că vreo altă entitate sau societatea civilă pot genera un Guvern care să ia decizii mai bune", a precizat Christian Gigi Chiru, care este de părere că în momentul când lucrurile se vor mai linişti nu va fi greşit dacă se va merge pe o remaniere a Guvernului. Christian Gigi Chiru îi sfătuieşte pe constănţeni să ia aminte la raportul FMI legat de actuala guvernare. „Invit toată lumea să se uite la declaraţiile din afara ţării şi să aşteptăm să vedem astăzi (n.r. ieri) raportul FMI. Aprecierile celor de la FMI legate de măsurile luate de actualul Guvern trebuie să fie luate în calcul", a subliniat preşedintele PDL Constanţa.
Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, cât şi liderul organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Lucian Băluţ, au fost contactaţi telefonic pentru a ne oferi punctul lor de vedere legat de formarea unui eventual Guvern de tehnocraţi, dar şi spre a face publice date despre proiectele pe care şi-au propus să le iniţieze în numele USL odată ajunşi la conducerea ţării. Până la închiderea ediţiei nu am reuşit să luăm legătura cu aceştia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Coco 26 Jan, 2012 16:37 Saracii fug din partid ca dracii de tamaie.
  • marga 26 Jan, 2012 16:03 mi se pare mie sau sunteti un ziar aservit??!! nu, nu cred ca mi se pare!!
  • Geo 26 Jan, 2012 09:39 Unii chiar au inceput sa-si dea demisia chiar din PD-L