Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar și religios, la „Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial”.

ro

10 Sep, 2021 14:34 1676 Marime text
  • Ceremonie la „Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial”.

Ministerul Apărării Naționale organizează marți, 14 septembrie, ora 12.00, de Ziua Înălțării Sfintei Cruci, un ceremonial militar și religios pe platoul din apropierea Vârfului Caraiman din Munții Bucegi, la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial.

La manifestare sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și iubitori ai muntelui și ai istoriei neamului românesc.

Cu această ocazie, Ministerul Apărării Naționale lansează un concurs de fotografie cu imagini surprinse cu Monumentul Crucea Caraiman. Fotografiile pot fi trimise pe adresa de e-mail: finantare_externa@mapn.ro<mailto:finantare_externa@mapn.ro> și prin etichetare pot fi postate pe pagina de facebook Crucea Caraiman Reabilitare, link: http://www.facebook.com/CruceaCaraimanReabilitare/, până la data de 30 septembrie 2021.

Realizatorii celor mai reușite fotografii vor primi câte un volum al monografiei Crucea Eroilor Români de pe muntele Caraiman – Istoric, restaurare, reabilitare, conservare, publicat în anul 2021 la Editura Centrului Tehnic-Editorial al Armatei.

Sursă foto: cruceacaraiman.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii