Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele sfinte au pătruns în spaţiul virtual Bisericile din Constanţa au pagini de Facebook

ro

11 Sep, 2012 01:00 3413 Marime text
bisericifacebook1.jpgEvoluţia tehnologiei informaţionale nu ocoleşte nici măcar lăcaşurile sfinte, care au găsit o metodă inedită de comunicare cu credincioşii. Mai multe biserici din judeţul Constanţa au pagini de Facebook pe care preoţii afişează în mod curent predici şi informaţii legate de sărbătorile religioase.

Parohia Sfântul Haralambie din Constanţa are peste 3.900 de prieteni în mediul virtual, iar pagina este întreţinută chiar de părintele paroh. Credincioşii sunt ţinuţi la curent cu programul slujbelor religioase şi primesc informaţii despre evenimentele deosebite ce au loc în biserică. De asemenea, ei au acces şi la conţinut multimedia, sub formă de fotografii pe care sunt întipărite pilde biblice sau videoclipuri cu slujbe interpretate de coruri bisericeşti.

Un alt exemplu este biserica Sfântul Nicolae Vechi din Constanţa, care are peste 250 de abonaţi ce urmăresc constant mesajele afişate pe pagină şi împărtăşesc ştirile cu prietenii lor. De asemenea, pe contul de Facebook al lăcaşului de cult sunt afişate imagini din timpul nunţilor şi botezurilor oficiate de parohi.

Nici biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Eforie Sud nu a rămas în urmă cu evoluţia tehnicii de calcul. Pe pagina de Facebook a parohiei sunt afişate imagini din timpul slujbelor religioase, precum şi un istoric al instituţiei.

„Consider că paginile de Facebook sunt un mijloc de comunicare eficient şi util atâta timp cât mesajele sunt legate de informaţiile cu caracter bisericesc şi nu vizează vreun interes personal al administratorilor. Nu ştiu dacă preoţii poartă vreun fel de dialog cu enoriaşii, dar ştiu că aşa ceva este posibil", a declarat Călin Gavrilaş, consilier de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii