Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai relaxant duel dintre păsări și oameni A noua ediție a evenimentului „Noaptea Privighetorilor“. Programul complet

ro

10 Jun, 2021 13:31 1008 Marime text


Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, pe data de 12 iunie, a 9-a ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre păsări și oameni se desfășoară în mediul online, pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române și pe pagina sucursalei din Cluj.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Lidl România.

Noaptea Privighetorilor 2021 va debuta, de la ora 10.00, cu un tur ornitologic virtual realizat de specialiști ai SOR, în care vom descoperi împreună o parte dintre păsările cântătoare și migratoare pe care le putem vedea în România. La ora 13.00 vom asculta un recital de harpă interpretat de tânăra noastră artistă Rebeca Marin, iar de la ora 18.00 ne vom delecta cu un concert de muzică clasică alături de artiștii Aurelian Băcan (clarinet), Bogdan Bohuș (pian), Teodora Buia (vioară), Lilla Fodor (violă), Diana Stir (violoncel) și Sonia Vulturar (vioară).


Noaptea Privighetorilor este evenimentul prin care conectăm oamenii cu păsările și natura prin intermediul muzicii. Chiar dacă nici în acest an nu ne putem întâlni în natură, aducem noi înaripatele și muzica lor în casele oamenilor. Printre activitățile pe care le-am pregătit pentru a sărbători Noaptea Privighetorilor se numără un tur ornitologic virtual în care vom descoperi împreună o parte dintre păsările cântătoare și migratoare pe care le putem vedea în România.

Urmează apoi un recital de harpă, iar spre seară vom încerca să dăm replica păsărilor printr-un concert de muzică clasică. Unele dintre ariile pe care le vor interpreta artiștii sunt opere inspirate de păsări”, a declarat coordonatoarea proiectului Noaptea Privighetorilor, Dora Domșa.

Programul complet al ediției din 2021

10:00 – Descoperă Păsările ÎnCîntătoare - Tur ornitologic virtual

13:00 – Recital de harpă: Rebeca Marin

Lucrări de: Antonio Vivaldi, Christoph Pampuch

19:00 – Concert de muzică clasică

Interpretează artiștii: Aurelian Băcan (clarinet), Bogdan Bohuș (pian), Teodora Buia (vioară), Lilla Fodor (violă), Diana Stir (violoncel) și Sonia Vulturar (vioară).

Lucrări de : Gioachino Rossini, Claude Debussy, Antonio Vivaldi, Serghei Prokofiev
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii