Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceață densă pe Autostrada A2 și A4. Porturile Constanța Nord și Constanța Sud - închise

ro

20 Dec, 2019 08:00 1844 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră se circulă în condiții de ceață densă care reduce vizibilitatea în trafic, pe alocuri, sub 50 de metri pe artere rutiere din județele Bacău, Neamț, Vaslui, Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Cluj, Mureș și Harghita.
 
De asemenea, se circulă în condiții de ceață densă, cu vizibilitate redusă până la 100-150 de metri și pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva pe tronsonul kilometric 238 (Sibiu) -391 (Orăștie), A2 București – Constanța și A4 Ovidiu – Agigea.
 
În portul Constanța Sud Agigea au fost reluate manevrele pentru transportul maritim și fluvial, însă în porturile Constanța Nord și Constanța Sud au fost închise manevrele pentru transportul fluvial.
 
Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să se asigure corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre, semnalizând intenția, și să folosească luminile de ceață dacă tranzitează zone unde ceața reduce vizibilitatea.
 
„Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, precizează InfoTrafic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii