Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să faci astăzi ca să îţi meargă bine tot anul!

ro

01 Jan, 2017 00:00 5294 Marime text
 

Prima zi din 2017 se remarcă prin tradiții și superstiții, toate pentru un nou an extraordinar. Cei care lucrează în prima zi a anului nu trebuie să fie supăraţi, deoarece se spune că aceştia au mai multe şanse de a avansa în carieră în perioada următoare.
 
În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că cei care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste. O altă superstiţie spune că prima persoană care vă trece pragul casei astăzi va influenţa tot anul. Aşadar, potrivit tradiţiei, persoanele cu părul blond sau roşcat aduc ghinion în timp ce persoanele brunete aduc noroc. De asemenea, dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc, dacă femeile intră primele, acesta va fi plin de ghinion.
 
Se mai spune că cine este politicos şi manierat în prima zi din an va fi tot timpul aşa, de aceea azi trebuie evitate discuţiile în contradictoriu şi limbajul brutal. Potrivit unei alte superstiţii, în prima zi din an este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă, nici măcar gunoiul, deoarece, odată cu el, aruncăm afară din casă şi norocul. În mai multe ţări, printre care şi România, oamenii nu împrumută bijuterii sau alte obiecte de preţ şi nici nu plătesc datorii sau taxe, toate fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe. Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa.
 
Sursa foto: newyearseveblog.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii