Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce sumă a încasat Confort Urban din plata parcării prin SMS? Veniturile, în creştere. Plata prin SMS, extinsă la alte parcări

ro

02 Jun, 2018 00:00 5135 Marime text
În luna septembrie 2018 se împlineşte un an de când Primăria Constanţa a implementat sistemul de plată a parcării prin SMS sau prin aplicaţia gratuită Tpark. Cotidianul ZIUA de Constanţa a solicitat de la Confort Urban SRL informaţii privind veniturile încasate prin plata parcării prin SMS sau prin aplicaţia gratuită TPARK.
 
Potrivit societăţii Confort Urban SRL, în municipiul Constanţa au fost incluse în sistemul de taxare prin SMS următoarele parcări: parcarea Grand de pe bulevardul Ferdinand, parcarea Romtelecom de la Poşta mare, parcarea de pe bulevardul Tomis, parcarea de la Sala Sporturilor, parcarea Beta de pe strada Ştefan cel Mare, parcarea de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ de pe aleea parcului Teatrulului „Oleg Danovski“, parcarea de la Circa Financiară de pe strada Mircea, parcarea de la Piaţa Griviţei, parcarea de pe strada Ştefan Mihăileanu/strada Constantin Brătescu, parcarea de pe strada Jupiter, parcarea de la Policlinica cu plată de pe strada Ştefan cel Mare, parcarea de la Piaţa Gorbaciov de pe strada Eliberării, parcarea din incinta pieţei Tomis 3.
 
În perioada septembrie 2016 - mai 2017, suma încasată de taxatori a fost de 279.633 de lei, TVA inclus. Încasările au fost realizate de 15 taxatori.
 
De la implementarea sistemului de taxare prin SMS/aplicaţia TPARK, în perioada septembrie 2018 şi până în mai 2018, suma încasată în cele 13 locaţii este de 479.477 de lei, TVA inclus. Încasările au crescut, potrivit unui răspuns formulat de Confort Urban SRL în urma unei solicitări a cotidianului ZIUA de Constanţa, cu 41,68%.
 
„În aceste condiţii, considerăm oportună extinderea sistemului de plată prin SMS şi în alte parcări din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia până la sfârşitul anului 2018“, au transmis reprezentanţii Confort Urban SRL.
 

Cum poţi achita contravaloarea parcării cu cardul bancar

 
Plata parcării se realizează direct din aplicaţia TPARK sau accesând portalul TPARK, folosind orice card bancar. Cele cinci opţiuni de plată disponibile pentru Constanţa sunt: 1h: 2,44 de lei; 3h: 7,04 lei; 8h: 16,24 de lei; 7 zile: 90 de lei şi 30 de zile: 225 de lei. Valorile exprimate conţin TVA. Acestor sume li se aplică comisionul operatorului. Amenzile contravenţionale pentru cei care nu achită parcarea sunt cuprinse între 400 şi 800 de lei (pentru persoanele fizice), respectiv de la 500 la 1.000 de lei (pentru persoanele juridice).
 
Potrivit municipalităţii, plata parcării cu cardul bancar se realizează în trei paşi: introducerea numărului de înmatriculare, selectarea oraşului şi a duratei parcării; completarea datelor de facturare; introducerea datelor cardului. După realizarea tranzacţiei, şoferii primesc prin e-mail confirmarea plăţii şi factura aferentă acesteia. Orarul parcărilor publice cu plată din municipiul Constanţa este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00 - 24.00.
 
Prin aplicaţia TPARK, disponibilă pentru Android şi IOS, şoferii pot beneficia şi de alte servicii precum plata vignetei, plata taxei de pod Feteşti - Cernavodă, a rovinietei sau a amenzilor de parcare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dragomir 28 Sep, 2018 08:20 Este un abuz faptul că nu avem o posibilitate de plata așa cum sunt în celelalte orașe și anume plata cu monezi sau cu cardul bancar, nu toată lumea are un abonament . Ceea ce face această firmă este un abuz o discriminare .chiar constănțenii nu vad acest lucru?