Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se va întâmpla când vor începe construcțiile? Asociaţia Verde Urban a realizat câteva hărţi ale fostelor spaţii verzi vândute în epoca Mazăre!

ro

27 Mar, 2019 00:00 2330 Marime text
În afară de terenurile care au fost mediatizate în urma Hotărârii ÎCCJ de condamnare a primarului de tristă amintire, mai există zeci de alte cazuri similare de retrocedări/atribuiri dubioase către clientela politică și apropiați, susţin reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.
„Cele mai multe dintre aceste terenuri sunt situate între blocuri sau în fața lor (majoritatea în cartierul Tomis Nord) și, în anul 2000 au fost inventariate ca spații verzi. În anul 2003 sau chiar mai târziu, administrația Mazăre a re-inventariat aceste terenuri pe care le-a trecut din domeniul public în cel privat al Primăriei. Măsura a avut două finalități: în acest mod respectivele terenuri puteau fi retrocedate/vândute către ”cine trebuie” și, doi, în prezent urmașii epigoni ai măreței administrații pot invoca faptul că terenurile din proprietatea privată a primăriei nu beneficiază de protecția legii spațiilor verzi.
În prezent, „cine trebuie” s-au apucat de construit blocuri și nu respectă legile de protecție a spațiilor verzi, inclusiv pe motivul că acestea nu au fost trecute în Registrul Spațiilor Verzi care ar fi trebuit realizat încă din anul 2011” – afirmă Verde Urban într-un punct de vedere.
Reprezentanţii Asociaţiei întreabă retoric, ce se va întâmpla în momentul în care proprietarii terenurilor spații verzi retrocedate/vândute în epoca Mazăre, încurajați de mega-întârzierea realizării Registrului Local al Spaţiilor Verzi (și de faptul că în respectivul registru se introduc niște maidane de la marginea orașului), vor începe neîntârziat construcțiile?
Reprezentanţii Asociaţiei consideră că o soluție trebuie găsită întrucât răbdarea locuitorilor din zonele afectate de șantiere, de aglomerație, de poluare și de nesimțire a ajuns la final.
În secţiunea „galerie foto”, puteţi consulta câteva hărţi puse la dispoziţie de Verde Urban, care prezintă doar o mică parte din terenurile care odinioară aparțineau orașului Constanța și care în prezent se află în mâinile unor privați. Să fie acesta un motiv pentru ca nu s-a realizat până acum Registrul Local al Spațiilor Verzi?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii