Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce salarii au directorii companiilor de stat şi ai autorităţilor naţionale (documente)

ro

13 Jul, 2013 00:00 3600 Marime text
Ce înseamnă, din punct de vedere al veniturilor, să fii directorul unei companii de stat, al unei autorităţi naţionale? La cât se ridică salariul - din bani publici - directorului Administraţiei Canalelor Navigabile? Dar cel al directorului Autorităţii Navale Române? Prezentăm, mai jos, salariile directorilor companiilor de stat, ai administraţiilor şi autorităţilor naţionale din Constanţa.

Două venituri de la ACN

Social democratul Daniel Georgescu, directorul general al Administraţiei Canalelor Navigabile (ACN), a încasat de la ACN, potrivit declaraţiei de avere depuse pe 10 iunie 2013, un salariu de 34.185 de lei. Tot de la ACN, dar în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, Georgescu a încasat suma de 147 de lei. Amintim că aceste venituri au fost realizate în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere.

Salariu de director la Oil Terminal

În ceea ce îl priveşte pe directorul general al Oil Terminal, liberalul Sorin Ciutureanu, conform declaraţiei de avere completate pe 10 iunie 2013, acesta încasat de la Oil un salariu de 26.878 lei.
Oil Terminal este societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat.

Cel mai mare salariu?

Marin Dima, directorul regional al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, instituţie subordonată Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a încasat, de la DRDP, în 2012, un salariu de 61.998 lei. Declaraţia de avere a lui Dima a fost depusă pe 28 mai 2013.

Care este situaţia la CNAPMC

În ceea ce îl priveşte pe Lucian Băluţ, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), acesta a devenit oficial director abia anul acesta. Deci, în declaraţia sa de avere nu figurează salariul de director al CNAPMC. Totuşi, în această declaraţie, depusă pe 11 martie 2013, regăsim un venit realizat de Băluţ la CNAPMC, în valoare de doar 80 de lei, în calitate de administrator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii