Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce noutăţi aduce Regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului pentru locuinţele colective medii şi înalte situate în ansambluri rezidenţiale (document)

ro

30 Jul, 2019 00:00 1386 Marime text
Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru detalierea Regulamentului local de urbanism aferent PUG în ceea ce priveşte prevederile zonelor de reglementare ZRL4 (subzona locuinţelor colective medii P+3-4, situate în ansambluri rezidenţiale) şi ZRL5 (subzona locuinţelor colective înalte cu P+8-10, situate în ansambluri rezidenţiale), în conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.
 
Vă reamintim că valabilitatea Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa, aprobat prin HCL nr. 653/1999, a fost prelungită prin HCL nr. 429/2018.
 

Prevederi propuse prin prezentul proiect de hotărâre

 
Potrivit proiectului, se propune exceptarea de la elaborarea prealabilă de documentaţii de urbanism PUZ, până la actualizarea prevederilor PUG, pentru autorizarea următoarelor lucrări de construire care se realizează în zonele ZRL4 şi ZRLS: refacerea amenajărilor exterioare şi în special a spaţiilor plantate şi de joc pentru copii; extinderea şi completarea echipamentelor publice deficitare; ameliorarea aspectului clădirilor şi amenajărilor; diminuarea insecurităţii prin delimitarea şi marcarea/îngrădirea spaţiilor aferente locuinţelor colective pe grupări de blocuri sau blocuri izolate; introducerea unor rezolvări alternative civilizate la proliferarea abuzivă a garajelor individuale.
 
Tot în cadrul proiectului, sintagma „Amenajarea de spaţii de garare / parcare comune mai multor clădiri se va face conform PUZ” se va completa cu „Excepţie fac imobilele realizate pe terenuri aparţinând municipiului, care se vor autoriza în condiţiile respectării prevederilor art. 3 alin. (3) din OMS nr. 119/2014, cu completările ulterioare”.
 
De asemenea, proiectul propune eliminarea sintagmelor „Acţiunile de reabilitare/renovare a faţadelor se vor aproba prin PUD” şi „Autorizarea împrejmuirilor se va face prin PUD”.
 
Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.primaria-constanta.ro,  secţiunea „De interes public - Transparenţă decizională pe Legea 52/2003“, dar şi în secţiunea „Documente” a acestui articol.

Până la data de 16.08.2019, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, prin poştă, la sediul din bd. Tomis nr. 51,
prin fax, la nr. 0241/488189 sau prin email, la adresa primarie@primaria-constanta.ro.
 
Materialele transmise vor purta menţiunea: „Recomandare la proiectul pentru detalierea Regulamentului local de urbanism aferent Planului urbanistic general în ceea ce priveşte prevederile zonelor de reglementare ZRL4 şi ZRL5”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii