Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au stabilit asociaţii firmei Nisipuri SA, înfiinţată de fostul primar Radu Mazăre, în Adunarea Generală

ro

16 Jun, 2018 00:00 3282 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor societăţii Nisipuri SA din data de 27.04.2018. La şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor care a avut loc la data de 27.04.2018, la sediul SC Nisipuri SA, s-au prezentat acţionarii deţinători de acţiuni.
 
Asociaţii au aprobat bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi pe anul 2017. O altă decizie se referă la raportul administratorului unic şi al comisiei de cenzori, fiind analizată situaţia financiar-contabilă pe anul 2017. Acţionarii l-au mandatat pe Alexandru Pimen Leca, în calitate de administrator unic al societăţii, să semneze bilanţul contabil pentru anul 2017 şi să-l depună la organele teritoriale. Asociaţii Nisipuri SA au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018. Nu în ultimul rând, s-a aprobat numirea cenzorilor ca urmare a expirării mandatelor acestora, pe o perioadă de trei ani, după cum urmează: Liliana Voicu, ca preşedinte al comisiei de cenzori; Alina-Irina Iosif, ca cenzor membru; Maria Rodica Rusu, ca cenzor membru; Mădălina Laura Radu, ca cenzor supleant. O altă decizie se referă la aprobarea indemnizaţiei cenzorilor mai sus numiţi după cum urmează: preşedintele comisiei de cenzori - 500 de lei anual, iar cenzorii - 300 de lei anual.
 

Nisipuri SA, în datele Registrului Comerţului

 
Înfiinţată în anul 1998, societatea are sediul în municipiul Constanţa, Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Sutghiol. Capitalul social subscris, de 90.022,2 lei, integral vărsat, este compus din
5.086 de acţiuni la purtător, valoarea uneia fiind de 17,7 lei. Nisipuri SA este controlată de GKL Engineering LTD, cu sediul în Cipru, cu 99,921% din capitalul social, şi Victoria-Gabriela Mazăre, cu 0,079% din capitalul social. Alexandru Pimen Leca este administratorul firmei, care se ocupă de agenţii turistice. În anul fiscal 2015, firma cu trei salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 241.584 de lei şi un profit de 2.238 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea a avut trei salariaţi, o cifră de afaceri de 252.237 de lei şi o pierdere de 39.996 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariaţi, cifră de afaceri de 210.839 de lei şi pierdere de 118.438 de lei.
 
Fondată de fostul primar Radu Mazăre
 
Nisipuri SA i-a aparţinut, la începuturile sale, lui Radu Mazăre. Monitorul Oficial nr. 3303 din 2003 ne spune că unicul asociat al SC Nisipuri SRL Năvodari, Radu Ştefan Mazăre, s-a hotărât să-i coopteze în afacere pe fraţii şi pe mama sa, dar şi pe prietenul Gabi Stan, cu numai 0,02% fiecare. Asociatul unic a decis transformarea SRL-ului în SA şi mutarea sediului social din Mamaia Sat în Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Siutghiol, în imobilul dobândit în urma contractului de vânzare-cumpărare nr. 3652 din 3 octombrie 2003. La data de 3.05.2004, în baza contractului de cesiune de acţiuni nr. 4546, Radu Mazăre şi-a cesionat acţiunile către SC Redwood Enterprises Inc of Monrovia, din Liberia, aşa cum rezultă din copia registrului acţionarilor.
 

Nisipuri SA, în Dosarul Retrocedărilor

 
Nisipuri SA mai apare, alături de numele fostului primar, în Dosarul Retrocedărilor. Iată ce spune comunicatul remis de DNA în octombrie 2008: „Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firma Nisipuri SA), mama şi fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat şi Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma SC Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen“.
 
Citeşte şi:
 
Cu ajutorul ABADL Nisipuri SA, înfiinţată de fostul primar Mazăre, şi Sandfor SRL din Galaţi, liber la amenajarea unei plaje

 
Acţionarii firmei înfiinţate de fostul primar, Radu Mazăre, convocaţi pentru aprobarea bugetului pe 2016

 
Punct şi de la capăt în Nisipuri SA Firma de suflet a lui Radu Mazăre şi-a decis soarta pentru următorii patru ani
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii