Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au discutat Sevil Shhaideh şi Hans Klemm

ro

15 Feb, 2017 15:46 1717 Marime text
Viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, s-a întâlnit astăzi, 15 februarie, cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Cei doi înalți oficiali și-au reafirmat disponibilitatea de a continua dezvoltarea Parteneriatului Strategic România - SUA în toate domeniile sale. România s-a angajat să rămână un aliat ferm și responsabil al SUA și o ancoră a relației transatlantice.

Sevil Shhaideh a punctat principiile referitoare la politica externă asumate în Programul de guvernare: continuitate, predictibilitate și creșterea implicării active, principii care vor fi aplicate și în relația României cu SUA.

Subiectul principal al discuțiilor celor doi oficiali l-au reprezentat prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene. În acest sens, ministrul a prezentat prioritățile stabilite în Programul de guvernare din domeniile gestionate, cu accent pe trei dintre ele: susținerea investițiilor în infrastructura locală, absorbția fondurilor europene și reforma administrației.

Cu privire la fondurile europene, oficialul român a precizat că, în sprijinul creşterii competitivităţii României, este esențială absorbția integrală a fondurilor europene până în 2023. Guvernul îşi propune accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de 72,5% până la 31 decembrie 2020 şi de 100% până la 31 decembrie 2023.

Referitor la reforma administraţiei publice, viceprim-ministrul Shhaideh a vorbit despre țintele promovate în „Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice 2014 – 2020”. De asemenea, cele două părți au declarat că susțin dinamizarea colaborării bilaterale în domeniul educației și în alte domenii specifice, inclusiv prin schimb de experți.
 
Sursa foto: mdrap.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii