Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au descoperit poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China

ro

30 Mar, 2021 14:57 1561 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, agăţătoare tip cuier pentru perete şi becuri pentru autoturisme, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a unor mărci cunoscute.
Astăzi, 30.03.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.

În urma controlului, au fost descoperite 10.600 accesorii auto (becuri şi ambalaje), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, ar avea o valoare de aproximativ 713.000 lei.

Totodată, în data de 29.03.2021, lucrătorii Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu, într-un caz din data de 09.03.2021, când, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Ilfov.

Astfel, au fost descoperite 3.200 agăţătoare tip cuier pentru perete susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute ce au o valoare de peste 47.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă.

În primul caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale, iar în ambele situaţii pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii