Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a discutat președintele Klaus Iohannis cu premierul și miniștri

ro

05 Dec, 2019 14:54 1123 Marime text

Președintele Klaus Iohannis le-a spus joi jurnaliștilor despre discuțiile purtate cu premierul Ludovic Orban și miniștri.

„La Palatul Cotroceni am avut câteva discuții de lucru foarte bune cu Premierul și cu miniștrii de linie. M-au informat despre situația găsită la ministerele lor, despre planurile pe care le au și despre politicile publice pe care vor să le pună în practică, și vom continua seria discuțiilor. Iar acum am întâlnirea tradițională cu ambasadorii țările din Uniunea Europeană, întâlnire organizată de data aceasta de Președinția finlandeză. Este o discuție mai degrabă informală, un schimb util de idei și, în condițiile în care în România climatul politic s-a schimbat mult, în sensul că s-a îmbunătățit mult, și abordările noastre au revenit pe făgașul clar proeuropean, am foarte multe lucruri de spus ambasadorilor și aștept, evident, întrebările lor”, a declarat joi Klaus Iohannis.


Cât despre legea bugetului pe 2020, Iohannis a precizat că „este strict o decizie a Guvernului”.

„În condițiile unui guvern puternic minoritar, este evident că asumarea răspunderii este o metodă de legiferare delegată care poate să funcționeze, pentru orice tip de lege. Constituția nu face diferențe între anumite tipuri de lege care pot sau n-ar putea fi asumate de Guvern. Orice lege poate să fie prezentată cu asumarea răspunderii Guvernului. Dar asta este strict o decizie a Guvernului și, dacă se va face, cu siguranță veți primi această informație de la Guvern și nu de la mine”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii