Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazinouri din șapte orașe în care nu se putea câștiga

ro

23 Nov, 2016 12:39 2849 Marime text
Sunt proprietarii unor case de peste un milion de euro, au maşini de lux şi locuinţe în cel mai scump cartier din capitala Ungariei. Este vorba despre mai mulţi români din Târgu Mureş care şi-ar fi obţinut averile ilegal în urma unor afaceri necurate cu o reţea naţională de săli de jocuri de noroc. Reţeta succesului a fost simplă: aparatele erau programate să aducă doar pierderi jucătorilor şi câştiguri zilnice de zeci de mii de euro pentru patroni, informează digi24.ro. Afacerea, spun anchetatorii, a fost pusă la punct cu ajutor de la funcţionari ai statului.
 

Anchetatorii susţin că jucătorii nu aveau nicio şansă de câştig în cazinourile deschise de liderul grupării şi asociaţii săi în Târgu Mureş, Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Mediaş, Ploieşti şi Târgu Jiu.
 
Pentru deschiderea fiecărei săli de joc au fost investite sume cuprinse între 800.000 şi 1 milion de euro.
 
Pentru ca profitul să fie cât mai mare, aparatele erau programte în aşa fel încât şansele de câştig să fie minime sau chiar nule.
 
De exemplu, într-o singură zi, liderul grupării aduna de la două săli de jocuri de noroc peste 70.000 de euro, bani negri. Neregulile erau acoperite cu ajutorul funcţionarilor statului, spun procurorii.
 
„Suspectul a dispus unei angajate să solicite funcționarului care a realizat verificările să muşamalizeze deficienţele şi să-l recompenseze pe aceasta cu 200 de lei. Când aparatele de joc funcționau fără a fi înregistrate deficienţe, funcţionarul era recompensat cu suma de 100 de lei”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti, citată de digi24.ro.
 
Aşa a devenit liderul grupării un prosper om de afaceri. Toţi banii negri încasaţi din sălile de jocuri erau trecuţi într-o agendă găsită de procurori. Managerii cazinourilor erau şi ei răsplătiţi, primeau 3.000 de euro pe lună.
 
Reţeaua a investit profitul în imobiliare, spun anchetatorii. Membrii grupării au chetuit un milion şi jumătate de euro pentru cumpărarea unei clădiri din Târgu Mureş si au făcut investiţii imobiliare scumpe şi în Budapesta.
 
De două săptămâni, procurorii studiază sute de documente contabile ridicate după ce au făcut sute de percheziții. Judecătorii i-au trimis în arest la domiciliu pe opt dintre suspecți.
 
Anchetatorii nu i-au găsit însă pe toți cei implicați în afacere. Unul dintre liderii grupării, cetățean român de origine maghiară, este dat în urmărire generală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii