Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz disperat la Hârşova. Primarul acuză Enel de rea credinţă 48 de oameni vor petrece Crăciunul în frig şi în întuneric

ro

17 Dec, 2012 03:11 2941 Marime text
Harsova_Tudor_Nadrag.jpgPrimarul de la Hârşova, Tudorel Nădrag, încheie anul acesta cu o mare nemulţumire. În ciuda eforturilor depuse şi a reclamaţiilor şi sesizărilor înaintate către instituţiile abilitate, primarul susţine că între el şi Enel există un „dialog al surzilor". „Cea mai mare nemulţumire a mea este că nu am avut concursul Enel pentru a putea furniza energie electrică celor 48 de oameni necăjiţi cărora le-am repartizat apartamente luna trecută într-un bloc de locuinţe sociale. Ne-am lovit de birocraţia Enel. Deşi am depus documentaţia pe 23.01.2012 nici la această dată blocul nu a fost racordat la reţeaua de energie electrică. A trecut aproape un an de când tot solicităm racordarea, iar de o lună de zile oamenii stau în frig şi în întuneric. Vorbim de 48 de oameni necăjiţi, fără posibilităţi financiare pentru care tot ce a depins de noi am făcut. Lunar ei achită doar 3 lei pentru chirie, diferenţa fiind subvenţionată cu bani de la bugetul local", a punctat Tudorel Nădrag.

Primarul a găsit deschise toate uşile, mai puţin cea a Enel

Primarul a menţionat că a apelat pe toate căile pentru a primi ajutor şi a apelat chiar şi la bunătatea reprezentanţilor Enel. „Am sperat şi la bunătatea lor creştină, cu toate acestea nu am rezolvat nimic. Cele 48 de familii vor petrece Crăciunul în întuneric. Ne-am dat lumina la toţi macaronarii de aceea ni se întâmplă toate acestea", a afirmat primarul.

În data de 28 noiembrie a.c., Primăria Oraşului Hârşova, a trimis Enel o adresă în atenţia directorului Simona Petre.

Iată conţinutul acesteia: „La data de 5.09.2012 am semnat împreună cu reprezentanţii dumneavoastră legali, contractul de racordare nr. 13928418 pentru racordarea la reţeaua electrică a blocului de locuinţe sociale cu 48 de unităţi locative având la bază cererea înregistrată cu numărul 13928418 din data de 23.01.2012 şi a analizării documentaţiei anexate acesteia, depusă complet la data de 23.01.2012. Deşi ne-am achitat integral de obligaţiile asumate în contract, la aproape un an de la depunerea documentaţiei, locatarii acestui bloc stau la lumina lămpii. Ca să construim acest bloc destinat unor oameni sărmani, am găsit deschise toate uşile din ţara asta, şi vă rugăm, lăsaţi-o deschisă şi pe-a dumneavoastră. Vă rugăm să fiţi buni creştini şi să luminaţi căminele acestor năpăstuiţi, măcar începând cu data de 25 decembrie când s-a născut LUMINA LUMII".

S-a plătit 40.000 de lei, iar în loc de racordare Enel a mai cerut 400 lei!

Primarul susţine că la 4 luni de zile de la achitarea sumei de 40.000 lei aferentă racordării, Enel în loc să efectueze racordarea, i-a solicitat încheierea unui act adiţionat pentru suma de 400 lei. „Am ajuns să stăm în loc pentru suma de 400 lei?", a declarat intrigat primarul care susţine că Enel i-a impus pe durata unui an de zile tot felul de documente birocratice însă nici urmă de racordare.

Aceeaşi poveste dramatică o are şi eoliana din curtea spitalului

Primarul a ţinut să mai dea un exemplu prin care a dorit să demonstreze că situaţia blocului cu locuinţe sociale nu este singulară pe raza oraşului Hârşova. „Vă mai dau un exemplu care mă supără foarte tare. Aştept de un an şi jumătate racordarea eolienei din curtea spitalului. La fel tot ce a depins de noi am făcut, cu toate acestea Enel nu a aprobat încă racordarea eolienei", a mărturisit şeful autorităţii locale.

Vezi ce explicaţii dă Enel

În data de 29 noiembrie, Enel a transmis un punct de vedere cu privire la situaţia blocului de locuinţe sociale de la Hârşova a cărui racordare nu a fost posibilă de aproape un an de zile. Iată ce susţine Enel: „Până în acest moment, s-a întocmit şi s-a transmis Contractul de Racordare privind recalcularea tarifului de racordare, conform cu oferta înaintată de constructorul desemnat de către beneficiar (Primăria Hârşova), marţi, 27 noiembrie beneficiarul lucrării a plătit tariful de racordare. Ieri, 28 noiembrie constructorul desemnat de către beneficiar a finalizat dosarul de execuţie al lucrării, iar din acest moment sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca lucrarea să fie executată, iar clientul să poată fi racordat la reţeaua electrică.

În concluzie, compania Enel a respectat toate procedurile tehnice conform legislaţiei în vigoare, perioada până la care se va finaliza lucrarea de racordare la reţeaua electrică a locuinţelor sociale din Hârşova nu depinde decât de constructorul care va realiza această lucrare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii