Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cauzele fluctuațiilor valutare din întreaga lume

ro

24 Jan, 2022 16:25 1328 Marime text


Rar se întâmplă ca ratele de schimb să rămână stabile pentru perioade lungi de timp. Să analizăm posibilele cauze ale modificărilor cursurilor de schimb.

Principalele cauze ale fluctuațiilor

Principalul motiv pentru care se modifică cursul de schimb al unei valori se bazează pe principiul cererii și ofertei. În termeni simpli, atunci când cererea pentru o monedă scade, prețul va crește, când cererea crește, cursul de schimb va crește.

Impactul ratelor dobânzii

Cererea de monedă este influențată de doi factori principali - masa monetară și ratele dobânzilor. Ambele sunt folosite de guvernele naționale și de băncile centrale pentru a reglementa situația economică a unei țări. Masa monetară în circulație totală de bani într-o țară. Dacă există mai multă în circulație, valoarea scade în raport cu monedele străine mai stabile. Ratele scăzute ale dobânzilor au, de asemenea, un efect negativ asupra valorii monedei unei națiuni, deoarece investitorii obțin profituri mici de pe urma acestora și, în cele din urmă, decid să scape de monedă neprofitabilă.

Impactul inflației

Rata de creștere a prețurilor afectează, de asemenea, valoarea monedei. Dacă inflația este prea mare, deoarece cererea de bunuri de pășește oferta, aceasta duce la instabilitate economică, la deprecierea monedei naționale și la scăderea nivelului de trai. Banca centrală poate încerca să contracareze inflația prin creșterea ratelor dobânzilor la depozitele în monedă națională. În acest fel, guvernul încurajează oamenii să economisească bani în conturi de economii în loc să cumpere bunuri, ceea ce duce la o reducere treptată a cererii și la inflație.

Ce monedă este cea mai bună pentru păstrarea economiilor

Experții recomandări păstrarea economiilor în monedele străine stabile, deoarece acestea sunt mai puțin expuse la inflație. Dezavantajele aceste metode includ inaccesibilitatea economiilor, deoarece, pentru a lua câteva mii de euro de acolo înainte de salariu, va trebui să schimbi moneda. Potrivit specialiștilor, pentru a nu vă pierde economiile în astfel de tranzacții, este recomandabil să faceți mai multe valori intangibile, iar câteva mii la salariu pot fi obținute prin contractarea unui împrumut online rapid pe scurt, fără a apela. Toți termenii și condițiile de creditare cele mai avantajoase sunt disponibile pe MyCredy.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii