Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Anghel, liderul Noii Republici „Constanţa merită să fie reprezentată de un partid de dreapta"

ro

18 Jul, 2012 02:38 3197 Marime text
noua_republica.jpgConducerea recent constituitei Filiale Constanţa a partidului Noua Republică a susţinut, ieri, o conferinţă de presă. Preşedintele filialei, Cătălin Anghel, a făcut, în acest context, o prezentare a obiectivelor şi a principiilor noii formaţiuni politice. Noua Republică s-a născut dintr-o mişcare, în toamna lui 2011, în urma unui manifest publicat pe Internet de Mihail Neamţu.

Noul preşedinte al Filialei Constanţa provine din mediul privat şi, potrivit propriilor sale declaraţii, crede „în statul de drept bazat pe meritocraţie", dar şi că pe eşichierul politic autohton există loc pentru un partid de dreapta. La conferinţa de presă de ieri, alături de Cătălin Anghel a fost şi Eugen Barbu, unul dintre cei trei vicepreşedinţi ai filialei. În cadrul evenimentului, preşedintele Noii Republici a menţionat că actuala clasă politică trebuie schimbată: „Cred într-o clasă politică bazată pe oameni de caracter, în reprezentativitate şi în civism. Cred că abuzurile nu sunt aducătoare de progres".

De remarcat este că Anghel a mărturisit că partidul speră „să facă o figură frumoasă la alegerile din toamnă", dar că cel mai mult îşi doreşte ca după alegerile generale din 2016 Noua Republică să intre în Parlamentul României.

În altă ordine de idei, Cătălin Anghel a afirmat şi că, în opinia sa, „Constanţa trebuie şi merită să fie reprezentată pe eşichierul politic de un partid de dreapta". Nu în ultimul rând, Eugen Barbu a declarat, în conferinţa de ieri, criticând în termeni duri Guvernul Ponta, că partidul Noua Republică nu va colabora deloc cu partidele de stânga din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii