Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât va achita ExxonMobil Sucursala Bucureşti pentru forajul marin în Marea Neagră (documente)

ro

31 Jan, 2018 00:00 3983 Marime text
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti anunţă organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de foraj marin în Marea Neagră“, în valoare estimată cuprinsă între 230.000.000 şi 420.000.000 de dolari fără TVA.
 
Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse până pe data de 6.03.2018, ora 17.00, urmând să fie deschise pe data 7.03.2018, ora 10.00. Nu se solicită garanţie de participare pentru această procedură. Garanţia de buna execuţie pentru fiecare contract subsecvent este de 10.000 de dolari, fără TVA.
 
Potrivit anunţului de participare, se va încheia un acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durată de 36 de luni. Se estimează că, într-o perioadă de două-trei luni de la semnarea acordului-cadru, se va atribui un contract subsecvent, iar într-o perioadă de aproximativ 14 până la 16 luni, pe parcursul derulării acordului-cadru, entitatea contractantă va lansa o altă invitaţie adresată părţii semnatare a acordului-cadru, pentru atribuirea unui contract subsecvent.
 
Numărul minim şi maxim estimat de contracte subsecvente ce vor fi atribuite în baza acordului-cadru ce rezultă din această procedură este de 1 - 3 contracte subsecvente. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 230.000.000 de dolari, inclusiv mobilizare şi demobilizare, şi corespunde realizării de servicii de foraj marin pentru o perioadă de aproximativ 540 de zile. Durata celui mai mare contract subsecvent este estimată a fi de 18 luni, inclusiv mobilizare şi demobilizare.
 
Obiectivul acordului-cadru este de a stabili termenele şi condiţiile şi preţurile unitare cu un operator economic pentru a permite entităţii contractante să atribuie contracte subsecvente pentru realizarea de servicii de foraj marin în Marea Neagră. Contractantul trebuie sa furnizeze o unitate mobilă de foraj marin (MODU) (inclusiv echipajul şi serviciile, produsele, echipamentele şi materialele) echipată cu sistem de poziţionare clasa DP-2 pentru a opera în ape cu adâncimea de 1.200 de metri şi pentru a fi ancorată şi pentru operare în ape cu adâncimea de 110 metri. Cantitatea minimă estimată a acordului-cadru - 540 de zile de operare, iar cantitatea maxima estimată a acordului-cadru - 1.095 de zile de operare.
 

Responsabili de atribuirea contractului

 
Persoanele implicate în derularea procedurii sunt: Richard Tasker - director general ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti, Alin Ştirbu - administratorul procedurii, ExxonMobil Global Services Company / furnizor de servicii auxiliare de achiziţii; Kim Schutts - administratorul procedurii - ExxonMobil Global Services Company- furnizor de servicii auxiliare de achiziţii; Daniel Muscalu - Integrate Investment - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii; Violeta Simionescu - Integrate Investment - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii.
 

Condiţii pentru ofertanţi

 
Candidatul (operator economic individual sau asociere de operatori economici) trebuie să aibă experienţa dovedită în efectuarea în mod corespunzător de servicii de foraj marin cu o unitate mobilă de foraj marin (MODU) cu următoarele caracteristici minime: capacitatea de poziţionare dinamică conform clasei DP-2; capabilităţi pentru operarea în zone cu apa adâncă (1.000 - 1.200 de metri) şi în zone cu apă de mică adâncime (110 - 130 de metri), capabilităţi de ancorare în zone cu apă de mică adâncime (110 - 130 de metri) cu staţie de asistare DP (DP-assist station keeping), capacitatea de găzduire a cel puţin 140 de persoane la bord (POB).
 

ExxonMobil Sucursala Bucureşti, în datele Registrului Comerţului

 
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Bucureşti. Reprezentantul societăţii este Richard Henry Tasker, născut pe 16.05.1961, în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Activitatea principală a societăţii constă în extracţia petrolului brut.
 

Ce prevede proiectul „Neptun - zona de apă adâncă“

 
Proiectul prevede proiectarea şi construirea de gazoducte, platforme maritime şi alte instalaţii necesare extragerii gazelor naturale din perimetrul Neptun al Mării Negre. În cadrul acestuia, se vor proiecta şi executa mai multe instalaţii, cum ar fi un sistem de gazoducte ce include o conductă de 154 de kilometri din oţel carbon acoperit cu ciment, care să transporte gazele de la platforma off-shore într-o locaţie apropiată ţărmului, un sistem de cabluri de fibră optică de 160 de kilometri, care să asigure comunicaţiile între platforma off-shore, o staţie de măsurare a gazelor, o cameră centrală de control şi o platformă pentru apă de mică adâncime, care să găzduiască facilităţile necesare pentru funcţionarea a zece puţuri submarine în perimetrele Pelican şi Domino, în vederea pregătirii gazelor naturale pentru transportul la ţărm. Dacă exploatarea de gaze din perimetrul Neptun se va dovedi fezabilă, decizia finală de investiţie ar putea să fie luată până la sfârşitul anului viitor, iar gazele ar putea ajunge cel mai devreme pe piaţă în 2020.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie, precum şi caietul de sarcini.
 
Citeşte şi:
 
Scoate din conturi câteva milioane de euro ExxonMobil caută o firmă care va obţine avize şi autorizaţii pentru exploatarea platformei Neptun din Marea Neagră (document)
 
Contract de peste 131 de milioane de dolari O nouă licitaţie anunţată de ExxonMobil pentru exploatarea platformei Neptun din Marea Neagră (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii