Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât plăteşte ABADL pentru depozitarea deşeurilor nepericuloase (document)

ro

23 Jan, 2020 00:00 1574 Marime text

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral scoate din conturi peste 16 milioane de lei pentru depozitarea deşeurilor nepericuloase. În acest sens, va fi organizată şi desfăşurată o procedură publică pentru atribuirea contractului „Servicii de depozitare a deşeurilor nepericuloase“, în valoare estimată de 16.700.665 de lei.


Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare est data de 28.02.2020, ora 15:00. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. Autoritatea contractantă solicită prestarea serviciilor de colectare şi depozitare a deşeurilor nepericuloase de pe suprafeţele de plajă aferente litoralului Mării Negre aflate în administrarea ANAR - ABADL. Termenul de solicitare a clarificărilor înainte de data-limită de depunere a ofertelor este de 24 de zile. Termenul de răspuns la solicitările de clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor este de 11 zile.


Colectarea şi depozitarea deşeurilor nepericuloase de pe suprafeţele de plajă aferente litoralului Mării Negre aflate în administrarea ANAR - ABADL se vor face anual: în perioada de pregătire a sezonului estival, în timpul sezonului estival şi în perioada sezonului rece, pe toată durata de valabilitate a acordului-cadru astfel încât să se asigure valorificarea potenţialului turistic şi recreativ al zonei şi conservarea plajelor în sezonul rece. Cantităţi deşeuri: minime - 55.224 de tone, maxime - 94.594 de tone.


Ofertantul trebuie să facă dovada că dispune de cel puţin următoarele: autospeciale pentru transport containere deşeuri de capacitate minimă de 10 mc prevăzute cu echipamente de ridicare, manipulare şi transport al containerelor - minimum 3 bucăţi, containere pentru deşeuri de capacitate minimă de 10 mc (conform metodelor şi tehnologiilor de gestionare a deşeurilor propuse de Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, Ministerul Mediului şi Legii nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deşeurilor - pentru zonele în care în timp relativ scurt se acumulează cantităţi mari de deşeuri) - minimum 10 bucăţi.
 

Date din caietul de sarcini



Prestatorul va pune la dispoziţia autorităţii contractante, în locuri special amenajate indicate de către aceasta, containere metalice de mare capacitate pentru depozitarea deşeurilor nepericuloase colectate de achizitor. Posibilele puncte de colectare dotate cu containere de capacitate mare pot fi în următoarele locaţii: zona dig Cap Midia - pentru deşeurile colectate de pe plajele din Năvodari, zona Pescărie (Mamaia) şi zona de nord a Staţiunii Mamaia - pentru deşeurile colectate de pe plajele din Mamaia; zona plaja Modern - pentru deşeurile colectate de pe plajele din Constanţa, zona Capul Turcului (Eforie) - pentru deşeurile colectate de pe plajele din Eforie Nord, Fforie Sud, Tuzla şi Costineşti; zona Herghelie Mangalia - pentru deşeurile colectate de pe plajele din Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Mangalia, zona Şantier Naval Mangalia - pentru deşeurile colectate de pe plajele din 2 Mai, Vama Veche.


De la punctele de colectare, containerele vor fi transportate de prestator la depozitele de deşeuri nepericuloase, pentru fi predate. Amplasarea containerelor pentru colectare intermediară a deşeurilor se poate face şi în alte amplasamente, în funcţie de accesibilitate şi numai cu acordul achizitorului. Containerele trebuie astfel amplasate încât să fie suficient spaţiu pentru încă un recipient de acelaşi tip care să poată fi descărcat din auto înainte de a-l încărca pe celalalt plin. De asemenea, prestatorul va efectua servicii de transport al containerelor la depozitele de deşeuri nepericuloase.


Prin transportul deşeurilor se înţelege totalitatea proceselor care încep după încărcarea la capacitate a containerelor metalice cu predarea acestora la depozitele de deşeuri nepericuloase. Astfel, după încărcarea de către ABADL a containerelor cu deşeuri nepericuloase, la notificarea achizitorului, prestatorul va proceda la ridicarea containerelor şi la transportul acestora la depozitul de deşeuri. Transportul containerelor încărcate cu materiale rezultate în urma activităţilor de curăţare a plajelor trebuie să se facă în conformitate cu prevederile HG 1061/2008 - privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul cu modificările şi completările ulterioare. Prestatorul trebuie să aibă în vedere accesul dificil în zona punctelor de colectare, pe un teren nisipos uscat sau umed şi de asemenea traficul intens prin staţiunile aglomerate.
 

Responsabili de atribuirea procedurii



Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt următoarele: Hristu Uzun - director, Adela Mihalcea - director economic, Adrian Chera - director Tehnic ELH, Nela Ene - p. director tehnic DI, Constantin Sava - şef birou Achiziţii, Titel Gagiu - director SGA Constanţa, Cosmin Marius Caraula - inginer şef SGA Constanţa, Ana Maria Bălan - compartimentul Juridic, Aura Lavru, Simona Nicolae - biroul Achiziţii, Daniel Popa - SH Litoral, Rodica Vasile - SGA Constanţa, Gabriela Constantinescu - Compartiment juridic, Edith Dulica - Control Financiar Preventiv.


În secţiunea Documente puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.


Citeşte şi:

Cantitatea de deşeuri din Marea Neagră, în creştere

Marea Neagră, a doua cea mai poluată din UE Începe programul de curăţare de deşeuri a litoralului Mării Negre şi a apelor din ţară

Sumele sunt impresionante Anunţ important pentru afacerişti, publicat în prima zi de Crăciun. Ce planuri are ABADL pentru litoral şi cât e dispus să plătească
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii