Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt scenariile luate în considerare cu privire la barja scufundată în Portul Constanţa - Sud Agigea

ro

19 Feb, 2020 00:00 3901 Marime text


Cosmin Dumitrache, directorul Autorităţii Navale Române, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că, în prezent, se doreşte ranfluarea în cel mai scurt timp a barjei scufundate în cursul zilei de luni, 17 februarie 2020. În acest moment, până la elucidarea cauzei scufundării navei, sunt luate în considerare două scenarii, la nivel de presupunere.
 
O barjă, aflată sub pavilion Slovacia, s-a scufundat pe 17 februarie, în jurul orei 12.00, în Portul Constanţa - Sud Agigea. Avea o lungime de 76,52 metri şi era însoţită şi de o macara plutitoare. Nu se cunosc, momentan, cauzele scufundării, accidentul urmând să fie verificat de Căpitănia Agigea.
 
Cosmin Dumitrache, directorul ANR, a precizat pentru ZIUA de Constanţa că se efectuează o anchetă în prezent, care va continua şi după ce va fi scoasă barja din apă. „S-a solicitat, într-adevăr, armatorului să o ranflueze cât mai repede”, a punctat şeful ANR, în condiţiile în care deja a început procedura de licitaţie pentru găsirea unei societăţi care să se ocupe de ranfluarea navei, licitaţia fiind organizată de către armator.
 
„Sunt nişte presupuneri acum cu privire la cauza scufundării. Ar fi o variantă că s-a greşit la încărcare, dar şi varianta că a avut o defecţiune, ea fiind verificată de către armatorul din Slovacia, nu de autorităţile române”, a mai menţionat Cosmin Dumitrache.
 
De precizat că în zona respectivă activitatea portuară este complet blocată, dat fiind faptul că barja nu este scufundată complet, ci în stare de semi-plutire, la suprafaţă fiind vizibilă doar pupa barjei. „Nu există risc de poluare”, a mai spus Cosmin Dumitrache, cu privire la încărcătura de fosfat.
 
Marfa va fi recuperată de către armator, neexistând risc de poluare cu combustibil, pentru că barja era nepropulsată.
 

Citeşte şi

O barjă s-a scufundat în Portul Agigea din Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii