Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântărețul Mihai Trăistariu împlinește astăzi 44 de ani

ro

16 Dec, 2020 15:16 4894 Marime text
  • Cântărețul Mihai Trăistariu s-a născut pe 16 decembrie 1976.
Mihai Trăistariu (n. 16 decembrie 1976, Piatra Neamț, România) este un cântăreț din România, fost component al formației Valahia. Provine dintr-o familie de artiști, potrivit wikipedia.org.

Tatăl său, Gheorghe Trăistariu, a fost pictor, iar mama sa, Natalia Trăistariu, (născută Natalia Antohi) a studiat medicina și a cântat în tinerețe. Mihai are 3 frați: Geanina, Constantin și Vasile. Toți cei 4 frați au studiat câte un instrument: Mihai - pianul, Geanina - vioara, Vasile - tot pianul, iar Constantin - trompeta, muzicuța și chitara.

Fiind născut într-o familie de artiști, Mihai a dovedit interes muzical din tinerețe, studiind pianul de la vârsta de 7 ani și având încă de pe atunci rezultate notabile în domeniu. Petrecându-și copilăria ca olimpic la matematică și cu dorințe inițiale de a deveni om de știință sau matematician, Mihai Trăistariu își schimbă treptat interesul și aspiră să devină un cântăreț celebru, după ce a auzit la radio vocea celebrei cântărețe Mariah Carey, fiind fascinat de performanțele vocale excepționale ale acesteia și de întinderea sa vocală ieșită din comun: 5 octave.

Mihai se apucă astfel de cântat, mai mult din dorința de atinge 5 octave, decât de a urma o carieră din asta. Între anii 1996-1998 el reușește să participe la 18 concursuri naționale de interpretare muzicală, obținând de fiecare dată premii, șapte din acestea fiind trofee.

În 1998 este remarcat de producătorul Casei de discuri Sony Music - Romania, cu care semnează un contract pentru 5 ani.

A obținut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României : 172 de puncte.

A câștigat titlul de "Cea mai bună voce din România" de trei ori in primii ani ai carierei sale: în 1999, 2000 și 2006.[necesită citare]

A câștigat de 5 ori titlul de " Cea mai bună voce masculină din România " : în 2000, 2001, 2003, 2007 și 2011 și a fost nominalizat de alte 5 ori.

Mihai este singurul artist român care are 2 stele pe bulevardul celebrităților. Artistul a primit o stea în Malta, pe Bay Street, în 2007 și una în România, în 2009, pe Bulevardul Celebrităților din Mangalia, stea pe care a primit-o în cadrul festivalului Callatis. Mihai devine astfel singurul român care are stea pe bulevardul celebrităților din altă țară.

Mihai Trăistariu este singurul artist român dublu-cetățean de onoare. În 2006 a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț, orașul său natal; iar în 2009 a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Mangalia.

Sursă foto: wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii