Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va fi votat proiectul de buget al municipiului Constanța pentru anul 2018. Autoritățile locale vor organiza și o dezbatere publică

ro

06 Feb, 2018 17:16 1481 Marime text
Mai multe ONG-uri din Constanța susțin că Primăria Constanța ar încerca o disimulare cu privire la proiectul de buget al municipiului în anul 2018.
 

”Nici până în acest moment proiectul bugetului local nu a fost publicat, ceea ce atrage consecințe grave asupra bunului mers al administrației locale. Proiectele de buget trebuie aprobate în maximum 45 de zile de la publicarea bugetului de stat, adică până pe 19 februarie. Dacă bugetul local nu este aprobat până pe 19 februarie, autoritățile financiare vor stopa transferurile cu fonduri de la bugetul de stat. Din cauza întârzierilor, consiliul local nu va putea să aprobe bugetul mai devreme de 19 februarie, calendarul fiind deja depășit” – se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții mai multor ONG-uri din Constanța.

 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Barboi, la jumătatea acestei luni este programată ședința pentru aprobarea bugetului municipiului Constanța pentru anul 2018. Pe ordinea de zi se află doar proiectul de buget, urmând ca ulterior să fie introduse și alte proiecte, dacă se va stabili că este necesară urgentarea aprobării acestora.
 
Totodată, surse din cadrul Primăriei Constanța au dat asigurări că până la ședința de Consiliu Local pentru aprobarea bugetului primarul municipiului Constanța intenționează să organizeze o dezbatere publică cu toți cei interesați în legătură cu acest proiect. 
 
Reamintim că, pe 22 decembrie 2017 pe site-ul Primăriei Constanța la finalul anului trecut a fost publicată proiecția proiectului de buget la care s-au primit propuneri care trebuie discutate înainte de a trece prin comisii pentru a fi inculuse în proiectul ce va fi adoptat. 
 
Potrivit proiectului, cu sumele cuprinse în proiecția de buget pentru anul 2018 se vor continua programele multianuale: reabilitarea tramei stradale, modernizarea infrastructurii, programul de plantări de arbori și material dendrologic, asigurarea serviciului de dezinsecție, achiziția și montarea de mobilier urban sau asigurarea funcționării serviciului de salvamar. Și în 2018, în cadrul bugetului local, programele sociale sunt bine conturate - Programul „Respect“, premii pentru cei care împlinesc 80 de ani de viață și 50 de ani de căsătorie, dar și celor care împlinesc 90, respectiv 100 de ani, rechizite pentru elevi și ajutoare pentru încălzirea locuințelor.
 
În 2018, Primăria Constanța își propune să finanțeze mai multe activități artistice, cum ar fi: spectacole estivale, Festivalul Verii Mamaia, Festivalul Iernii, Revelion 2019, Zilele Municipiului, Ziua Copilului, Festivalul Etniilor Dobrogene, Ziua Pensionarului, Ziua Adolescentului, concursuri de teatru și muzică, sportul de performanțQă, dar și Centenarul Marii Uniri.

Citește și:
 
Cum arată proiecția proiectului de buget. Care sunt planurile municipalității pentru anul 2018 (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii