Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Conturi, audit anual la UAT Municipiul Constanța. Ce s-a constatat

ro

07 Jan, 2021 16:41 1606 Marime text
  • În perioada 06.05.2019-02.07.2019, Camera de Conturi Constanța a efectuat un audit anual la Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța, pentru anul 2018.
  • Conform rezultatelor misiunii de audit, din verificările efectuate asupra activității fiscale din anul 2018 s-a constatat că “în unele cazuri, diferența de regularizare a taxei pentru eliberarea autorizației de construire pentru persoane fizice a fost stabilită eronat”.
În perioada 06.05.2019-02.07.2019, Camera de Conturi Constanța a efectuat un audit anual la Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța, pentru anul 2018 (Audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului).
                                                                                         
Conform rezultatelor misiunii de audit, din verificările efectuate asupra activității fiscale din anul 2018 s-a constatat că “în unele cazuri, diferența de regularizare a taxei pentru eliberarea autorizației de construire pentru persoane fizice a fost stabilită eronat”. Echipa de audit a estimat “venituri suplimentare cu titlul de taxă pentru eliberarea autorizației de construire în sumă de 282.722 lei”.
 
Camera de Conturi a emis cu această ocazie o decizie prin care s-a dispus “luarea măsurilor legale de către conducătorul entității pentru remedierea deficiențelor constatate, urmărirea şi încasarea veniturilor, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor” s-a dispus în particular “stabilirea, urmărirea și încasarea diferenței de regularizare a taxei pentru autorizațiile de construire prin ajustarea valorii impozabile a clădirii cu coeficientul de amplasare zonală și accesoriile aferente în perioada de prescripție”.
 
Mai exact, Camera de Conturi a decis ca Primăria să recupereze sumele care rezultă din regularizarea taxelor și să stabilescă procedurile efective de recuperare a acestora.
 
În luna decembrie 2020, Primăria Municipiului Constanța a inițiat demersurile de punere în aplicare a deciziei Camerei de Conturi, în vederea aplicării întocmai a acesteia și a recuperării prejudiciului constatat, mai ales că, în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, au lipsit demersurile de punere în aplicare a deciziei instituției de control.
 
În acest sens, au fost emise o serie de dispoziții pentru recuperarea prejudiciului, cu obiectivul complex de intrare în legalitate și de recuperare a unui prejudiciu semnificativ, care poate susține implementarea unor proiecte importante pentru comunitate.
 
Suntem convinși că aceste măsuri vor fi înțelese și apreciate de către întreaga comunitate locală, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii